Az új típusú koronavírus erős mutálódása esetén lehetséges a vakcina testreszabása - részletek itt.


Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vészhelyzeti bizottsága ülését a koronavírus korábbinál sokkal fertőzőbb mutációinak gyors terjedése miatt kellett a tervezettnél két héttel korábban összehívni. A jelenlegi járványhelyzet megvitatása mellett terítékre kerül az oltási bizonyítványok és a vírustesztek ügye is az utazók esetében. Az ülést követően a bizottság ajánlásokat tesz közzé a WHO és a tagállamok számára.


Ahogy azt korábban mi is megírtuk, az utóbbi hetekben a koronavírus két - jóval fertőzőbb - angol, továbbá dél-afrikai variánsa is elterjedt a világ legalább ötven országában. Emellett Japán vasárnap jelentette be, hogy vírus egy további mutációját azonosították, amely eredetileg a brazil Amazonas-őserdő vidékéről származhat. Egyelőre nem tudni, hogy mennyivel alacsonyabb vagy magasabb a fertőzőképessége az eddig ismert variánsoknál.

h i r d e t é s

Hozzánk is elért már az egyik mutáció, három magyar páciens mintájában azonosították az új típusú koronavírus brit mutációját - jelentette be Müller Cecília országos tisztifőorvos. További részleteket ide kattintva olvashat cikkünkben.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!