Franciaországban az előző napok csökkenő tendenciája után hétfőn ismét jelentősen emelkedett a koronavírus-fertőzés áldozatainak száma és elérte a 8911-et. Kórházban 605-en vesztették életüket, az idősotthonokban pedig 228 áldozatot szedett a vírus. A kórházi intenzív osztályokra azonban már csak 94 új beteg érkezett, ami a legalacsonyabb szám a kijárási korlátozások március 17-ei életbe lépése óta, és ez a koronavírus-járvány stabilizálódására utal - mondta az egészségügyi miniszter. Kiemelte ugyanakkor, hogy a járvány erősödésének még nincs vége. Franciaországban eddig csaknem 99 ezren fertőződtek meg.

Szájmaszkot viselő férfi Párizsban. Fotó: Getty Images

Fontos a kijárási korlátozások betartása

A miniszter ismételten azt kérte a franciáktól, hogy továbbra is tartsák be a kijárási korlátozásokat, amelyeknek hatása már érezhető az ország azon részeiben, ahol a koronavírus erősen jelen van. "Még nincs vége, nagyon nagy a nyomás a kórházakon, és ezért meggyőződésem, hogy a karanténnak folytatódnia kell. Továbbra is mindenki maradjon otthon" - fogalmazott.

Koronavírus: ennyi embernek kellene otthon maradni - részletek korábbi cikkünkben!

Franciaországban március 17-én léptek életbe kijárási korlátozások, szakemberek pedig már figyelmeztettek, hogy legalább április végéig szükség is lesz rájuk a koronavírus elleni sikeres küzdelem érdekében. Az egészségügyi minisztérium szerint a korlátozások csak akkor oldhatók fel, amikor az ellátórendszer felkészült a lakosság tömeges szűrésére. A korlátozások értelmében a lakhely elhagyása munkahelyre való eljutás, valamint naponta egyszer létfontosságú élelmiszerek vásárlása vagy gyógykezelés céljából lehetséges.


Tesztelik az idősotthonok lakóit

Az egészségügyi miniszter bejelentette, hogy az idősotthokban - ahol a koronavírus-járvány kezdete óta már csaknem 2500-an vesztették életüket - széleskörű tesztelést indít a tárca. Amint egy intézményben legalább egy igazolt fertőzöttet regisztrálnak, minden bentlakónál és minden gondozónál elvégzik a koronavírus-tesztet, és házon belül elkülönítik azokat, akiknek a tesztje pozitív. Ennek célja, hogy megakadályozzák a betegség más dolgozókra vagy lakókra való átterjedését.

Nem biztos, hogy elég a 14 napos karantén a koronavírus ellen - részletek társportálunkon, az nlc.hu-n!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!