A tavaly év vége óta terjedő új típusú koronavírus már 1016128 embert fertőzött meg és több mint 53 ezer áldozatot szedett világszerte - derül ki a Johns Hopkins Egyetem péntek reggeli összesítéséből. Ez azt jelenti, hogy csütörtök reggel óta mintegy 79 ezer új megbetegegést és körülbelül 6 ezer új halálesetet regisztráltak. Ugyanakkor a gyógyult páciensek száma is nőtt - már több mint 211 ezret mutat a számláló.

Szájmaszkot viselő nő Washingtonban. Fotó: Getty Images

A legérintettebb országok

A legtöbb koronavírus-fertőzöttet az Egyesült Államokban regisztrálták. Itt már több mint 245 ezer betegről tudnak. Ez már több mint a duplája a járvány európai gócpontjának számító Olaszország által jelentett esetszámnak: az olaszok eddig mintegy 115 ezer fertőzöttről számoltak be. A halálesetek tekintetében azonban továbbra is Olaszország a rekorder, csaknem 14 ezer áldozattal. Spanyolország 112 ezer fertőzöttet és 10 ezer áldozatot, Németország pedig 84 ezer megbetegedést és 1107 halálesetet jelentett péntek reggelig. A koronavírus-járvány kiindulópontjának számító Kínában egy ideje lassul a járvány, itt mintegy 82500 fertőzöttről tudnak.

Máshol is nagy a baj

Koronavírus: újabb 5 áldozat Magyarországon - olvassa el a részleteket!

A tíz legérintettebb ország közé tartozik még Franciaország - csaknem 60 ezer koronavírusos beteggel és több mint 5 ezer áldozattal -, Irán - nagyjából 50 ezer fertőzöttel és 3160 halottal, az Egyesült Királyság - több mint 34 ezer megbetegedéssel és mintegy 3 ezer halálesettel-, és Svájc is. Ez utóbbi országban már a 19 ezer felé közelít a regisztrált fertőzöttek száma, és eddig 536-an haltak bele a kórba.


A 10. helyen jelenleg Törökország áll: innen már több mint 18 ezer koronavírusos beteget és 365 áldozatot jelentettek.

Kigyógyult a koronavírus-fertőzésből egy 95 éves svájci nő - olvassa el a részleteket társportálunk, az nlc.hu cikkében!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!