Tavaly év vége óta már több mint 2,33 millió embert fertőzött meg és csaknem 161 ezer áldozatot szedett világszerte az új típusú koronavírus - derült ki a Johns Hopkins Egyetem vasárnap reggeli összesítéséből. Közben a gyógyultak száma több mint 28 ezerrel nőtt - jelenleg majdnem 599 ezret mutat a számláló.

Szájmaszkot viselő járókelő New Yorkban. Fotó: Getty Images

735 ezer fertőzött Amerikában

Koronavírus: így csökkentenék a halál kockázatát - a részletekért kattintson ide!

A legtöbb fertőzöttet és áldozatot az Egyesült Államokban tartják számon: az amerikaiak már több mint 735 ezer koronavírusos betegről és mintegy 35 ezer halottról adtak hírt. Európában pedig Olaszországban követelte a járvány a legtöbb halálos áldozatot : itt már több mint 23 ezren haltak meg. Spanyolországban 194 ezer koronavírus-fertőzöttről és csaknem 21 ezer áldozatról, Franciaországban majdnem 153 ezer megbetegedésről és 19 ezer halálesetről, Németországban pedig mintegy 144 ezer betegről és 4538 halottról tudnak.

A 10 legérintettebb ország közé tartozik még Nagy-Britannia - 115 ezer koronavírus-fertőzöttel és több mint 15 ezer halottal -, Törökország - több mint 82 ezer beteggel és 1890 áldozattal -, valamint Irán is. Ez utóbbi országban már a 81 ezerhez közeledik a fertőzöttek száma, és eddig 5031-en haltak meg a koronavírus-fertőzés következtében. A 10. helyen Belgium áll, ahol már meghaladta a 37 ezret a fertőzöttek száma, az áldozatok száma pedig 5453.


A koronavírus-járvány kiindulópontjának számító Kína jelenleg a 7. helyen áll a legérintettebb országok listáján - csaknem 84 ezer beteggel és mintegy 4 ezer halottal.

Szem nem maradt szárazon, amikor a koronavírusból kigyógyult ápoló előadta dalát a brit tehetségkutatóban - a részleteket olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkében!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!