Az olasz koronavírusos betegek közül több mint 10 ezren házi karanténban vannak, a kórházban kezeltek 10 százaléka pedig intenzív osztályon fekszik. Az országban eddig 2749-en gyógyultak meg. Az egészségügyi dolgozók közül már több mint kétezren fertőződtek meg.

Most jönnek a legnehezebb hetek

Az olasz lakosság döntő hetek előtt áll, a koronavírus-járvány ugyanis még nem érte el a tetőpontját Olaszországban. A cél jelenleg az, hogy lassítani tudják a járvány terjedésének ütemét, és így Olaszország különböző térségeiben ne mindenhol egyszerre, hanem tartományonként fokozatosan tudjanak szembeszállni a kórral - mondta Giuseppe Conte miniszterelnök.

Pár perces kutyasétáltatást még engedélyeznek Olaszországban.
Fotó: Getty Images

Az olasz közegészségügyi hivatal (Iss) nyilatkozata szerint jelenleg senki sem tudja pontosan vázolni az új típusú koronavírus-fertőzés alakulását. "Talán még hónapok kellenek a járvány olaszországi megállítására, de már a következő napokban sikerülhet megfékezni az új betegszám eddigi fokozatos emelkedését" - véli Franco Locatelli, az Iss elnöke.

Országszerte maszkhiány van

Szájmaszkokkal üzletelő hondurasi állampolgárságú, de Magyarországon élő csalót vettek őrizetbe - közölte a rendőrség hétfőn. Olvassa el a részleteket!

A koronavírus okozta pánik miatt jelentősen megnövekedett a szájmaszkok iránti kereslet, emiatt aztán országos hiány alakult ki. A polgári védelem még a kórházaknak is nehezen tud elegendő szájmaszkot biztosítani. Kínai nagyvállalatok eddig több mint félmillió szájmaszkot küldtek adományként Olaszországba. Közben Nápolyban tízezer szájmaszkot foglaltak le, amelyet eredeti áruk hatezerszereséért árultak. A szájmaszkokat a hatóságok egy helyi kórháznak adományozták.


Az olasz kormány emelett 25 milliárd eurós gazdaságélénkítő csomagot indított el a koronavírus okozta gazdasági nehézségek ellensúlyozására. Az előirányzott összegből több mint tíz milliárd eurót a foglalkoztatottság fenntartására, további 3,5 milliárdot pedig az egészségügyre és a polgári védelemre fordítanak.

A maradj otthon azt jelenti, hogy maradj otthon, mit nem lehet ezen érteni? - olvassa el az nlc.hu véleménycikkét a témában!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!