Az új típusú koronavírus már 4444670 embert fertőzött meg és 302493 életet követelt világszerte tavaly év vége óta, miközben a gyógyultak száma már meghaladta az 1,58 milliót - derült ki a Johns Hopkins Egyetem péntek reggeli összesítéséből.

Koronavírus-fertőzöttet szállítanak egy moszkvai kórházba. Fotó: Getty Images

A friss számok

Koronavírus: az agyat is megfertőzheti? Olvassa el a részleteket!

A legtöbb koronavírus-fertőzöttet és áldozatot továbbra is az Egyesült Államokban tartják számon: az amerikaiak már több mint 1,4 millió igazolt esetről és csaknem 86 ezer halottról tudnak. Az európai országok közül Oroszország jelentette a legtöbb beteget - több mint 252 ezret -, az áldozatok száma pedig az Egyesült Királyságban a legmagasabb Európán belül: a briteknél több mint 33 ezren hunytak el a koronavírus-járvány kitörése óta.

Spanyolország több mint 229 ezer koronavírusos esetet és mintegy 27 ezer áldozatot, Olaszország 223 ezer fertőzöttet és 31 ezer halottat, Brazília pedig több mint 203 ezer beteget és 14 ezer elhunytat jelentett péntek reggelig. A 10 legérintettebb ország közé tartozik még Franciaország - csaknem 179 ezer regisztrált esettel és 27 ezer áldozattal -, Németország - 174 ezer megbetegedéssel és 7884 halálesettel -, valamint Törökország is. Ez utóbbi országban már 144 ezernél is több embernél mutatták ki az új típusú koronavírust, és 4007-en vesztették életüket a járványban.


A koronavírus-járvány által legérintettebb országok listájának 10. helyén továbbra is Irán áll. Innen már több mint 114 ezer fertőzöttről és 6854 áldozatról adtak hírt péntekig.

Miért veszélyesebb a koronavírus az elhízottakra? A válaszért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!