A legtöbb koronavírus-fertőzöttet és áldozatot továbbra is az Egyesült Államokban tartják számon: az amerikaiak már több mint 2 millió igazolt esetről és csaknem 114700 halottról tudnak. A második legtöbb eset a braziloknál van: Brazília már mintegy 829 ezer koronavírusos beteget és csaknem 42 ezer áldozatot jelentett eddig. India jelenleg a 4. helyen áll a legérintettebb országok listáján: az ország majdnem 309 ezer fertőzöttről és 8884 elhunytról adott hírt.

Maszkot és kesztyűt viselő idős nő Moszkvában. Fotó: Getty Images

Európai számok

Az okostelefonokat, a pamut textileket és a fafelületeket gyakrabban kell tisztítani, mert tovább megmarad rajtuk a koronavírus, ráadásul a párás idő még ront is a helyzeten. A részletekért kattintson ide!

Az európai országok közül Oroszországban van a legtöbb beteg - csaknem 511 ezer -, a legtöbb áldozatot pedig az Egyesült Királyságban szedte az új kór Európán belül: a briteknél már több mint 41500-an haltak meg a koronavírus-járvány kitörése óta. Spanyolországban a koronavírus-fertőzöttek száma már meghaladta a 243 ezret, a halálesetek összesítését azonban a spanyol szaktárca átmenetileg felfüggesztette, amíg a korábban tapasztalt feldolgozási hibákat ellenőrzik a tartományok. A nyilvántartásban továbbra is a korábban már közölt 27136 halálos áldozat szerepel. Olaszország pedig 236 ezer megbetegedésről és 34 ezer halálesetről számolt be szombat reggelig.

A 10 legérintettebb ország közé tartozik még Peru - csaknem 215 ezer regisztrált esettel és 6 ezer áldozattal -, valamint Franciaország is. Ez utóbbi országban eddig több mint 193 ezer embernél mutatták ki az új típusú koronavírust, és mintegy 29400-an vesztették életüket a járvány idején. A koronavírus-járvány által legérintettebb országok listájának 10. helyén továbbra is Németország áll. Innen már 187 ezer fertőzöttről és 8783 áldozatról adtak hírt szombatig.


Borzasztó állapotba került egy 20 éves nő tüdeje a koronavírus-fertőzés miatt - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!