Tavaly év vége óta már 4348308 embert fertőzött meg és 297232 életet követelt világszerte az új típusú koronavírus, miközben a gyógyultak száma már meghaladta a másfél milliót - derült ki a Johns Hopkins Egyetem csütörtök reggeli összesítéséből.

Maszkot viselő kerékpározók New Yorkban. Fotó: Getty Images

A friss számok

Koronavírus: miért öl meg egyeseket, és kímél meg másokat? A válaszért kattintson ide!

A legtöbb koronavírus-fertőzöttet és áldozatot az Egyesült Államokban regisztrálták: az amerikaiak már több mint 1,39 millió igazolt esetről és 84 ezer halottról tudnak. Az európai országok közül Oroszország jelentette a legtöbb beteget - több mint 242 ezret -, az áldozatok száma pedig az Egyesült Királyságban a legmagasabb Európán belül: a briteknél több mint 33 ezren hunytak el a koronavírus-járvány kitörése óta. Spanyolország több mint 228 ezer koronavírusos esetet és mintegy 27 ezer áldozatot, Olaszország 222 ezer fertőzöttet és 31 ezer halottat, Brazília pedig több mint 190 ezer beteget és 13 ezer elhunytat jelentett csütörtök reggelig.

A 10 legérintettebb ország közé tartozik még Franciaország - több mint 178 ezer regisztrált esettel és 27 ezer áldozattal -, Németország - 174 ezer megbetegedéssel és 7861 halálesettel -, valamint Törökország is. Ez utóbbi országban már 143 ezernél is több embernél mutatták ki az új típusú koronavírust, és 3952-en vesztették életüket a járványban.


6 új eset Kínában

A legérintettebb országok listájának 10. helyén továbbra is Irán áll. Innen csaknem 113 ezer fertőzöttről és 6783 áldozatról adtak hírt csütörtökig. A koronavírus-járvány kiindulópontjának számító Kínában pedig újra növekedésnek indult a regisztrált fertőzöttek száma: itt az elmúlt napon újabb 6 fertőzöttet találtak.

Egészségesebben táplálkoznak az emberek a karantén alatt - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!