A veleszületett szívhibák ezért veszélyesek - kattintson!

Ahogy a napokban már megírtuk, idén is megrendezik a családszervezetek adventi jótékonysági vásárát, amelynek bevételéből a szívbeteg gyerekeket támogatják. Az akció célja, hogy a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet (GOKI) Gyermekszív Központja egy vagy akár több nyitott inkubátorhoz jusson, amely a kritikus állapotú újszülöttek ellátásához fontos.

Szívbeteg gyermekeken segíthetünk az idei adventi vásáron. Fotó: iStock

Nagy segítség az új eszköz

Évente csaknem ezer családban születik szívbeteg gyerek, és jelenleg körülbelül 10-15 ezer gyereket gondoznak szívbetegséggel Magyarországon. A Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben évente mintegy 500 szívműtétet és 250 szívkatéteres beavatkozást végeznek gyerekeken - ismertette az intézet főorvosa. Mint mondta, a nyitott inkubátorok a náluk megforduló évi száz újszülött kezelésében jelentenének nagy segítséget.

A cél érdekében egyébként egy online adománygyűjtést is indítottak, amely a Ficsak honlapjáról érhető el. Az online akció során eddig már másfél millió forint folyt be, tehát már majdnem össszegyűlt a pénz az első inkubátorra.


A szervezők mindenkit várnak december elsején a MOM Sportközpontban, ahol kézműves termékeket, süteményeket, kézzel készített adventi díszeket is árusítanak majd.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!