Csapadékos, hűvös időre számíthatunk a héten. Jellemzően esőre kell számítani, az északi országrészben hó is eshet. Komolyabb lehűlésre nem kell készülni, a maximumok fagypont felett alakulnak, néhol 10 fok közeli értékek is lehetnek - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Eső és hó is hullhat

Hétfőn országszerte többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, egyre több helyen kell számítani esőre. Többfelé megélénkül a déli, délnyugati szél, amely este fokozatosan északnyugatira, északira fordul. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 0 és 10 fok között valószínű, az északnyugati és északkeleti megyékben lesz a hűvösebb, de a Dél-Dunántúlon ennél néhány fokkal melegebb is lehet. Késő estére 0 és 8 fok közé csökken a hőmérséklet.

Országszerte csapadékra, helyenként havazásra kell számítani a következő napokban. Fotó: iStock

Kedden a nap első felében még többfelé várható eső, az északkeleti határvidék környékén hajnaltájt esetleg ónos eső is. A tartós csapadék megszűnését követően már csak néhol fordulhat elő futó zápor, a hegyekben pedig hózápor. Nagy területen megerősödik, elsősorban a Dunántúlon viharossá fokozódik a szél. A leghidegebb órákban mínusz 1 és plusz 6, napközben plusz 3 és 8 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerda hajnalban foltokban átmeneti köd képződhet, napközben általában több órára kisüt a nap, csapadék nem valószínű. Már csak helyenként erősödhet meg a szél, elsősorban Sopron környékén. A minimumhőmérséklet mínusz 6 és plusz 3, a maximumhőmérséklet plusz 3 és 8 fok között valószínű.



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!