Az iskolakezdés ennyibe is kerülhet - részletek!

Színes papírok, temperák és pasztellkréták ólom-, réz- és kadmiumtartalmát vizsgálta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) akkreditált vegyipari laboratóriuma. Az iskolaszerekben esetleg előforduló, szemmel nem látható veszélyes nehézfémek vizsgálatára a gyermekek egészségének védelme, valamint az egészségkárosodás elkerülése érdekében volt szükség. Minden ellenőrzött termék megfelelt az előírásoknak - közölte az ITM.

Fontos tudni, tartalmaznak-e nehézfémeket a festékek. Fotó: 123rf

Az évről évre rendszeresen elvégzett laboratóriumi ellenőrzés eredménye, hogy minden vizsgált iskolaszer biztonságosnak minősült, így nem volt szükség fogyasztóvédelmi hatósági eljárás megindítására - ismertette Keszthelyi Nikoletta fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár. A minisztérium továbbra is folyamatosan figyeli a tanszerek biztonságosságát az elért magas szint fenntartása, illetve az iskolások védelme érdekében.

Ilyen a jó iskolatáska

Mint azt korábban megírtuk, a jó iskolatáska ergonomikus, jól illeszkedik a gerincoszlopra. Fontos a merevített és párnázott háti rész is, valamit az, hogy a pánt széles és állítható legyen. Figyeljünk arra, hogy a táska a vállvonal alatt és a csípőlapát fölött helyezkedjen el. Ha derékpánt is van, az még jobb. Ügyelni kell arra is, hogy a táska légáteresztő és könnyűszerkezetes legyen.


Nagyon fontos, hogy szimmetrikus legyen a terhelés, különben gerincferdülés lehet a vége. Helytelen tartás, illetve nem megfelelő táskaviselet esetén merevebbé válhat a gerinc, vagy akár korai porckopás is kialakulhat. A szakemberek épp ezért nem ajánlják az oldaltáska használatát.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!