Az aszcendens az a jegy, amely a születés pillanatában kel fel a keleti horizonton. Hatással van a külsőnkre, és arra is, milyennek látnak minket mások. Megmutatja az illető viszonyulását a szerelemhez, a párkapcsolathoz, melynek témáját a deszcendens fejezi ki. Az első hat jegy elemzéséért kattints ide!

Aszcendens a Mérlegben

Harmóniára és az egyensúlyra törekszik, céljait bájával éri el. Született stratéga, érzelmeit ellenőrzés alatt tudja tartani, ezért kiválóan alkalmas közvetítőnek, mediátornak. Konfliktuskerülő, időnként lebegtet, vagy csak színlelt érdeklődést mutat, a szórakozás rabja. A valahova tartozás azonban fontos neki.

Csaknem szenvedéllyel szereti a szépséget és a kellemet az erotikában, akkor a legboldogabb, ha a külső adottságok, körítések is érzékiek és szépek, finom ruhák, illatos parfüm, elegáns helyzetek, minden, ami a szerelmi balett színpadán szükséges… Ha van hátránya ennek a bolygóállásnak, akkor az az, hogy annyira eszményíti a szerelmet, hogy partnere csak nehezen tud megfelelni az elvárásainak, úgy fizikailag, mint érzelmileg. Néha le kell szállnia földre, mert túl sokat kíván ahhoz, hogy egy reális kapcsolat alakulhasson ki.

Aszcendens a Skorpióban

Erős szuggesztív ereje van, kitartó és határozott. Erős belső felindultságában is nyugodt tud maradni, mert ismeri azt a törvényt, ha másokon uralkodni akarsz, előbb tanulj meg magadat legyőzni… Kifürkészhetetlen, éles szeme azonban másokban minden gyenge pontot észrevesz. Hatalomvágya bajba sodorhatja, mert úgy érzi mindenható, pedig rá van utalva környezete elismerésére és hódolatára. Rendszerint erős vágy hajtja önmaga megismerésére.

A párkapcsolat kezdetén is titkolózó az érzelmeit illetően, nem nyújtja a kezét akárkinek az első találkozáskor, mert akkor túl sokat adna magából pusztán csak egy ismerősnek. Igazi érzéseit megőrzi, és csak azoknak fedi fel, akik közel állnak hozzá. Ha egyszer beleszeret valakibe, fizikai szenvedélye nagyon erős, ezért gondosan válassza meg partnerét, bizonyosodjék meg arról, hogy az illető önnel tud tartani. Ha már benne van egy kapcsolatban, teljesen elkötelezi magát. Érzelmei nagyon hevesek, de ez visszaüthet, ha a kapcsolat nem sikerül: próbáljon meg nem haragudni régi szerelmére, néhány kapcsolat egész egyszerűen nem működhet és ezért senki nem hibáztatható! Vigasztalja a tudat, hogy ha végre rátalál az igaz szerelmére, azt a szenvedélyt senki sem éli meg olyan intenzíven, mint ön!

Aszcendens a Nyilasban

Nyitott a világra, a magasabb célokra, törekszik a szabadságra, igen aktív szellemmel rendelkezik. Imádja a külföldi utazásokat, rendkívül nagy bizalommal van a jövő iránt, nagyvonalúsága nem ismer határt. Toleráns, bár ezt inkább másokkal gyakoroltatja a maga irányába… Mivel a kalandot mindenekfelett kedveli, házastársi kapcsolata gyakran összekuszálódik, számos változás és sok izgalom jellemzi az életüket, nem ismeri az állandóságot. Csapdába esik, ha azt gondolja, mindenre tudja a választ, holott felszínessége miatt átsiklott fontos részleteken.

A szerelem számára végtelen lehetőség a vidámságra és az élvezetre, amit bőségesen és jó étvággyal kell fogyasztani. E vonása miatt jobb, ha olyan szeretőt választ, aki hasonlóképpen viszonyul az erotikához. Nem a szerelem módja izgatja leginkább, hanem annak puszta gyönyöre, hogy kölcsönösen részt vehessenek benne partnerével. Ön azt teszi, ami természetesen abban a pillanatban adódik, nincs túl sok gondolkodás vagy tervezés. Ne feledje, önnek jóval több az energiája, mint a legtöbb embernek, ezért ha figyelmetlen kimerítheti partnerét. Akik ezzel az aszcendenssel rendelkeznek, azok általában lelkesek és természetesek a szexualitásukban, és ez a hozzáállás segít, hogy a kapcsolataik teljesek és élvezetesek legyenek.

Aszcendens a Bakban

Kitartó, alapos, felelősségtudó, de negatív aspektusában örömtelen törtető is lehet. A társadalmi ranglétra legmagasabb fokára vágyik. Mivel korlátlan türelemmel rendelkezik, általában tudja, hogy kell bánni az emberekkel, hogy megszerezze a helyét a világban. Sosem siet, kitartó, nagyravágyása nagyobb az átlagnál. A legnagyobb problémát hullámzó önbizalma okozza, egyik pillanatban úgy érzi, bármire képes, a következőben, abban is kételkedik, hogy ki tudja-e helyesen mondani a nevét.

Rendszerint addig nem kötelezi el magát, amíg nem biztos eléggé abban, hogy ez a kapcsolat az állandó és igazi lesz. Ha nem talál olyat, aki megfelel az elvárásainak, nem köt kompromisszumot, inkább akár hosszabb időszakra is vállalja az egyedüllétet. A frivol egyéjszakás viszonyok nem vonzzák. Ha viszont rátalál a párjára, megbízható és hűséges társa lesz egy életen át.

Aszcendens a Vízöntőben

A világmegváltók jegye, igazi idealista, az elveiért l, emiatt azonban nehezére esik a személyes kapcsolatok kialakítása. Extravagáns típus, úgy gondolja, felette áll minden általános játékszabálynak. Teljes szívéből megveti az alkalmazkodókat. Minden bizonnyal igényli, hogy büszke lehessen partnerére, hogy találjon benne valami különlegeset, mert így magát látja benne visszatükröződni.

Ami az erotikát illeti, két külön személyisége van: az egyik fizikai kapcsolatba kerül partnerével, a másik pedig visszahúzódik, és meglehetősen kritikusan szemlélődik. Ez meglehetősen nagy önismerethez segíti, de bajok lehetnek egy szenvedélyesebb partnerrel, aki megvádolja önt, hogy nincs teljesen jelen szeretkezéskor. Általában véve minél több kapcsolata lesz, annál több gyakorlata is, így kreatívabbak lesznek szerelmi élményei is.

Aszcendens a Halakban

Érzékeny, ösztönei megbízhatóak, művészi képességei erősek. Hiányozhat belőle a gyakorlati érzék, könnyen befolyásolható, sérülékeny és nem tudja magát megvédeni, mert nem ismeri fel saját erősségeit. A többiek magától értetődőnek találják a munkáját, az áldozatait, és így a jól megérdemelt siker elmarad, pedig az ön segítsége nélkül jelentős űr keletkezne a világban…

Nagyon empatikus. Boldogan részt vesz mindenféle szerelmi megnyilvánulásban, amit partnere kíván, nemcsak az élményért magáért, hanem eszköznek tekinti, hogy közelebb kerüljön partneréhez. Ha egyszer megtalálja azt a partnert, akit akar, ön a legkészségesebb, legalkalmazkodóbb szerető, de vigyázzon, hogy ne veszítse el saját egyéniségét ez alatt. Önzetlensége és nagylelkűsége miatt, önt olykor, még a legbecsületesebb és legtisztességesebb személyek is kihasználhatják. Jobb, ha erre nem ad alkalmat. Legyen gyengéd és adakozó, de őrizze meg egyéniségét és függetlenségét.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!