"Két hét múlva lesz mellnagyobbító műtétem. Tekintettel arra, hogy nagyon vékony vagyok (173 cm és 50-51 kg), így 210 ml-es szilikont választottunk az orvosommal. Szeretném megkérdezni, hogy bele merjek-e vágni eggyel nagyobb implantátumba, vagy (mivel még a bordáim is kilátszanak) nem javasolt. Továbbá, ha mostanában hízni fogok (5 kg-ot tervezek), az befolyásolhatja majd az eredményt, megváltozhat a "szépen elkészített" mellem?" - áll az olvasói levélben.
A súly és a magasság is számít, amikor mellimplantátumot választunk
Dr. Éles György, plasztikai sebész azt javasolja olvasónknak, hogy ezeket a kérdéseket bátran tegye fel az operáló orvosának. "Ilyen változtatásokat a páciens megvizsgálása, megtekintése nélkül nem lehet javasolni. Az "eggyel nagyobb" méret megfogalmazása is képlékeny. A térfogatnövekedés ugyanis állhat az implantátum alapátmérőjének növeléséből, vagy a projekció (a domborulat) növeléséből" - magyarázza válaszában a szakértő.

Hogy a tervezett 5 kg-os hízás befolyásolhatja-e a végeredményt, azt ide kattintva olvashatja el.
Szintén mellimplantátummal kapcsolatban kérdezi egy másik olvasónk, hogy lehetséges-e egy nemrégiben nem izom alá (Subglandular) elhelyezett mellimplantátumot áthelyezni izom alá? Szükséges-e új implantátum? Azt is szeretné tudni, hogy ha nincs megfelelő emlőállomány, mekkora a valószínűsége, hogy később ismét operálni kell?

Dr. Éles György, plasztikai sebész válaszában kifejtette, hogy az implantátumot a mirigyállomány alá akkor szokták behelyezni, ha kellő mennyiségű emlőállománya van a páciensnek, amely takarja az implantátumot. Az implantátum áthelyezése izom alá lehetséges, és ha az előző műtét nem túl régen történt, és az implantátum sértetlen, akkor nem feltétlenül kell kicserélni.
A válasz folytatását ide kattintva olvashatja el.

Kérdezzen Ön is!

Az Orvos Válaszol rendszerében egyszerűen felteheti kérdését: kérdésének adjon egy címet, majd 2000 karakterben fogalmazza meg problémáját, amire választ vár. Ezután rendeljen szakterületet hozzá, és ha szeretné, csatolja mellé beszkennelt leletét, vagy egy fotót, táblázatot, ami segít árnyalni a kérdést, szemléltetni a panaszt, amivel kapcsolatban kérdése merült fel. Ha a feltett kérdésre a szakértő reagált, arról minden esetben e-mailben értesítjük a felhasználót!

Tegye fel a kérdését a megfelelő szakértőnek, kattintson!

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!