Baj, ha a folyamatosan zsibbad a láb?

"3 hete, egy új cipő levétele után a bal lábujjam belső oldala elzsibbadt, azóta is furcsa, ha hozzáérek, mintha most menne ki belőle a zsibbadás" - írja levelében aggódó olvasónk. "Most meg a jobb lábamon jelentkezett ugyanez, csak a középső ujjamon. Mi lehet ez? Így 30 évesen nem szeretném félvállról venni" - tette hozzá.

A szakértő válasza a zsibbadásra

Szabó Klára, gyógytornász, humánkineziológus válaszában leírja, hogy a szoros cipők, főleg azok, amelyek viselése során a testsúly nagy része az előlábra terhelődik, gyakran okozhatnak zsibbadást, érzéskiesést, mert a láb anyagcseréje, vérkeringése lelassul a szorítástól. A fokozott nyomástól a láb idegei sérülhettek, irritálódhattak.
Lábzsibbadást nemcsak a rosszul megválasztott cipő okozhat
A problémára azonban van megoldás (a cipő lecserélésén kívül is). Ha érdekli, hogy kezelhető a probléma, kattintson ide és olvassa el szakértőnk válaszát.

Kérdezzen Ön is!

Az Orvos Válaszol rendszerében egyszerűen felteheti kérdését: kérdésének adjon egy címet, majd 2000 karakterben fogalmazza meg problémáját, amire választ vár. Ezután rendeljen szakterületet hozzá, és ha szeretné, csatolja mellé beszkennelt leletét, vagy egy fotót, táblázatot, ami segít árnyalni a kérdést, szemléltetni a panaszt, amivel kapcsolatban kérdése merült fel. Ha a feltett kérdésre a szakértő reagált, arról minden esetben e-mailben értesítjük a felhasználót!

Tegye fel a kérdését a megfelelő szakértőnek, kattintson!

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!