Miért kell átdörzsölni a bőrt?

A bőrünk a legnagyobb szervünk, védelmező funkcióján kívül a méregtelenítésben is hatalmas szerepet játszik. Ha valamilyen krónikus betegséggel küzdünk vagy túl sok méreganyag gyülemlik fel a szervezetünkben, az bizony a bőrünkön is meglátszódik: lehetséges, hogy csak a színe vagy a rugalmassága változik meg, de az is előfordulhat, hogy komolyabb tünetek jelentkeznek, például gyulladt pattanások vagy ekcéma képében.
A test dörzsölése segíti a vérkeringést
A száraz lekefélés, illetve ledörzsölés során egy természetes sörtéjű, puha kefével alaposan átdörzsöljük a bőrünket, ezzel felpezsdíthetjük a vérkeringésünket, megszabadulhatunk az elhalt hámsejtektől (ezektől tűnik a bőr fakónak, érdesnek), stimulálhatjuk a nyirokrendszert is. Így megakadályozhatjuk például a pórusok eltömődését, és a méreganyagok kiürülését is gyorsíthatjuk.

Hogyan dörzsöljük a bőrt?

A száraz lekefélés módszere meglehetősen egyszerű: vegyünk egy természetes sörtéből készült kefét, melynek a feje nagyjából tenyérnyi méretű. Érdemes hosszú nyelű kefét venni, ezzel könnyebben elérhetjük a testünk minden részét. Álljunk be a zuhanyzóba vagy a fürdőkádba, és körkörös mozdulatokkal dörzsöljük át a testünket, a két lábunktól kezdve, a karjainkat és a törzsünket is. Mindig a szív irányába haladjunk! Ha végeztünk az egész testünkkel (ez általában nem több 5 percnél), alaposan zuhanyozzunk le.

Tippek narancsbőr ellen
A női kötőszövet sajátos szerkezete miatt sokaknál megjelenhet a narancsbőr. Ám nem csak, hogy nem szép, de nem is egészséges.
A feszes idomok titkáért kattintson ide!Mire figyeljünk a dörzsöléskor?

A száraz ledörzsöléssel azonban érdemes óvatosnak lenni: csak puha sörtéjű kefét alkalmazzunk, különben a bőrön olyan mikroszkopikus horzsolások, sérülések keletkezhetnek, amelyek akár el is fertőződhetnek. Az irritációra hajlamosak vagy azok, akiknek érzékeny a bőre, például az ekcémások, ne alkalmazzák ezt a módszert.

Egyes életmódszakértők szerint ez a módszer a narancsbőr ellen is hatásos lehet, de erre nincsenek bizonyítékok, ám a bőrgyógyászok szerint, ha körültekintően, óvatosan alkalmazzuk ezt a módszert, akkor nyugodtan csinálhatjuk. A reggeli rituálé hozzájárulhat ahhoz, hogy jobban induljon a nap, a bőr ledörzsölésétől és az azt követő zuhanytól pedig biztosan felfrissülhetünk!

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!