Hűvös, bár többnyire azért napos és száraz időnk lesz a hét hátralevő részében - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében. Adataik szerint csütörtökön napos idő várható kevés gomolyfelhővel, de a Dél- és Nyugat-Dunántúlon a nap első felében erősebben felhős tájak is lehetnek. Az északkeleti megyékben néhol kialakulhat záporeső és a főváros körül olykor meg is erősödik az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 20 fok között alakul. Késő estére általában 7 és 14 fokot mérhetünk, éjszaka pedig helyenként fagypont környékéig hűlhet a levegő.

Vasárnaptól indul a melegedés

Pénteken a napsütés és a kevés fátyolfelhő mellett hol erősebb, hol gyengébb gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, északkeleten fordulhat csak elő helyenként záporeső. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 6 fok között alakul, de egyes fagyzugokban hidegebb lesz, gyengén fagyhat, illetve talajmeneti fagy az országban többfelé is valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 19 fok között várható.

A hétvégi idő kedvez a kültéri programoknak. Fotó: iStock

Hétvégén többnyire napos, kellemes időre számíthatunk, csapadék nem valószínű. A déli és nyugati országrészben emelkedik leginkább a hőmérséklet, szombaton napközben 16-20 fok körüli időt jósolnak, vasárnap pedig a déli megyékben 22 fok fölé is csúszhat a hőmérő higanyszála. A meteorológusok előrejelzése szerint a jövő hét elején tovább folytatódik a melegedés.ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!