Kedd délután már nem lesz olyan országrész, ahol 30 fok alatti hőmérsékletet mérhetünk az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint. Az OMSZ ezért Fejér, Tolna, Pest, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun, Csongrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Békés megyére is elsőfokú figyelmeztetést adott ki a hőség miatt. A derült, napos időjárás mellett csak nyugaton, délnyugaton fordulhat elő néhol zápor, zivatar - írja a met.hu.

A viharok környezetében megélénkül az északi, északkeleti szél, kevés helyen akár erős széllökések is lehetnek. A hőmérő higanyszála akár 33 fokig is kúszhat, de este sem lesz alacsonyabb a hőmérséklet 25-27 foknál.

Hétvégéig kánikula lesz. Fotó: 123rf

Szerda hajnalra 16 és 22 fok közé hűl a levegő, az északi völgyekben néhány fokkal még ennél is hűvösebb lehet. Napközben sütni fog a nap, mindössze néhány fátyolfelhő lehet az égen, csapadékra egyáltalán nem kell számítani. A légmozgás is mérsékelt marad, ráadásul a keddinél melegebb lesz, akár 35 fokot is mutathatnak majd a hőmérők.


A hét közepén beköszöntő kánikula azonban nem lesz tartós, a hőmérséklet hétvégére körülbelül 5-7 fokkal visszaesik majd.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!