Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint ma túlnyomóan napos idő várható. Elsősorban északkeleten záporok, zivatarok is előfordulhatnak, illetve néhol megélénkül a délkeleti szél. Mindemellett a nappali csúcshőmérséklet országszerte eléri a 30 Celsius-fokot, sőt, a legmelegebb tájakon 35 fokot is mérhetnek. A levegő késő estére is csupán 22-27 fokig hűl vissza, ráadásul egyes vidékeken még hajnalban is 20 fok feletti hőmérsékletre kell számítani. Éjszaka csapadék nem várható, illetve a légmozgás is mérsékelt marad.

Az elkövetkező napokban továbbra is marad a kánikula. Fotó: iStock

Jelentős változás holnap és holnapután sem valószínű. Többnyire gyengén felhős, napos időre van kilátás. Zápor, zivatar csupán elvétve alakulhat ki, és a szél sem élénkül meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 29-35, pénteken 28-34 fok között alakul.


Ami a folytatást illeti, a kánikulai napok nemcsak a hétvégére, hanem a tanévkezdésre is áthúzódnak. Szombaton és vasárnap is csak néhol lehet csapadék, habár a hét utolsó napján a délkeleti, déli szól többfelé megélénkül. Ezzel együtt a hőmérséklet ismét 30 fok körüli maximumot ér el. Hétfő délután nyugat felől erősödő gomolyfelhő-képződés várható, ami záporokat, zivatarokat hozhat magával. A délkeleti szelet élénk lökések kísérik, majd nyugaton a szél északira fordul, megerősödik, néhol viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet még mindig általában 28 és 33 fok között alakul, de nyugaton kissé már mérséklődhet a nappali felmelegedés. Igazán erős lehűlés keddtől várható.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!