Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint ma csupán az északi megyékben lehet kissé több felhő az égen, egyébként sok napsütés várható. Csapadékra sincs igazából kilátás, legfeljebb az Észak-Dunántúlon és az Északi-középhegység vidékén alakulhatnak ki elvétve futó záporok. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 29 Celsius-fok között valószínű.

Hétvégére ismét felmelegszik az idő. Fotó: iStock

Éjszaka általában derült lesz az ég, a csapadékmentes időben a szél is többnyire mérsékelt marad. Késő estére 18-24, hajnalra 11-16 fok közé hűl vissza a levegő. Holnap gomolyfelhős, napos időben lesz részünk, legfeljebb néhol egy-egy záporral, zivatarral északkeleten. Az északnyugati szél ugyanakkor többfelé megélénkül, a hőmérő higanyszála pedig napközben is csupán 25-29 fokig emelkedik.


Hogyan vigyázzunk kedvenceinkre a nyári hőség idején? Részletek itt.

Csütörtökön többórás napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk. A Dunától keletre estig nem valószínű csapadék, a Dunántúlon nyugat felé haladva viszont növekvő eséllyel - a nyugati határvidéken több helyen - valószínű zápor, zivatar. Estétől a középső országrészben is megnő a csapadék valószínűsége. Pénteken már csak szórványosan várható zápor, zivatar, majd a hétvégén sok napsütésre, illetve akár 33 fokot is elérő nappali csúcshőmérsékletre van kilátás.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!