Az ország nagy részén ma is erősen felhős vagy borult, párás, foltokban ködös idő lesz, csak helyenként (nagyobb eséllyel a Dunántúl nyugati, északnyugati felén és a magasabban fekvő tájakon) süthet ki hosszabb-időre a nap. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint számottevő csapadék nem várható, de szitálás, ónos szitálás, hószállingózás előfordulhat. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, azonban a Kisalföldön a délnyugati szél időnként megélénkül majd. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában -1 és 3 fok között, de a naposabb helyeken 5 fok körül alakul.

Éjjel is alapvetően erősen felhős vagy borult lesz az ég, de helyenként szakadozottabb lehet a felhőzet. Párássá válik a levegő, elsősorban az északi megyékben köd, zúzmara képződik. A ködös tájakon szitálás, ónos szitálás, hószállingózás előfordulhat. A déli, délnyugati szél mérsékelt marad. A késő esti -1, -5 fokról hajnalra -1 és -9 fok közé csökken a hőmérséklet.

A hét második felére végre kitisztul az ég és élvezhetjük a napfényt. Fotó: iStock

Szerda délelőtt fokozatosan javulnak majd a látási viszonyok, de az ország nagy részén marad a szakadozott rétegfelhőzet, több napsütésre délután számíthatunk. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és 6 fok között valószínű. Éjszaka aztán egy hidegfront vonul át, emiatt megvastagszik a felhőzet, és az északkeleti tájakon kisebb csapadék is lehet (hózáporok, esetleg ónos eső). Csütörtökön viszont végre csökken a felhőzet, az ország nagy részén sok napsütésre számíthatunk, csak a déli, délnyugati tájakon maradhat felhős az ég. Ekkor már csapadék sem várható, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 2 és 6 fok között valószínű.



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!