Az elmúlt napokban tapasztalt és hétfőn tetőzött kánikula után nagy lehűlésre számíthatunk az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint. Kedden a hőség visszaszorul az ország délkeleti harmadára, 27 fok feletti napi középhőmérséklet már csak a Tiszántúlon várható. A hőmérséklet hajnalban 18 és 24 fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet 25 és 35 fok között alakul, nyugaton lesz hűvösebb.

Zivatarokkal és lehűléssel érkezik a hidegfront. Fotó: 123rf

A hőség miatt keddre Békés és Csongrád megyére másodfokú, Bács-Kiskun, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Kiemelték továbbá, hogy hajnalban a Kisalföldön, Alpokalján, míg kedden napközben az Északi-középhegység térségében, északkeleten alakulhat ki kis eséllyel egy-egy zivatar.
Kedden késő estétől már többfelé, előbb a Nyugat-Dunántúlon, később keletebbre is várható zivatarok kialakulása felhőszakadás, néhol viharos szél kíséretében, de a Tiszántúlon szerda délelőttig nem valószínű csapadék.


Zivatarokkal érkezik a hidegfront

Szerdától viszont már egészen ms arcát mutatja az időjárás, az ország bizonyos részein tíz fokkal lehet alacsonyabb a napi középhőmérséklet. Sokfelé várható eső, zápor, főként keleten zivatar, helyenként jelentős mennyiségű csapadék hullhat. Délután már csak a Dunától keletre eshet. Az északi, északnyugati szél többfelé megerősödik, a Dunántúlon néhol viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 26 fok között valószínű.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!