A Bács-Kiskun Megyei Kórház Csecsemő- és Gyermekosztályának szervezésében immár negyedik alkalommal rendezték meg a Fiatatal Neonatológusok Találkozóját Kecskeméten 2019. június 6 -8 között.

A kongresszus 2019. június 7-én, pénteken tartott sajtótájékoztatóján került sor a kenguruzás világnapja alkalmából a Melletted a helyem Egyesület által szervezett „kenguruverseny" díjátadására is, amelyet összesített versenyben negyedszerre, 2019-ben is a Bács-Kiskun Megyei Kórház PIC részlege nyert meg.

Idén az egyéni rekordot is szintén Kecskeméten édesanyának, Kovács Judit édesanyának, Olivér nevű, 1400 grammal született kisfiával sikerült felállítani, melyet a kórház egy csokor virággal köszönt meg neki a rendezvényen. A család a Mellettem a helyed Egyesülettől az elismerés mellett nagy értékű ajándékokat – babakocsit, adamo hintát és autósülést- kapott, a csoportos nyertes koraszülött részleg pedig szintén pénzjutalomban részesült.

A sajtótájékoztatón részt vett Sebestyén Beáta egészségpolitikai főosztályvezető, Dr. Szabó Miklós, a Magyar Perinatológiai Társaság elnöke, Nagy Lívia és Dr. Nádor Csaba a Mellettem a helyed
Egyesület képviselői, a kórház részéről pedig Dr. Svébis Mihály főigazgató, Dr. Kelemen Edit koraszülött részlegvezető főorvos és Dr. Tálosi Gyula a Csecsemő-és Gyermekgyógyászati Osztály osztályvezető főorvosa.

Dr. Svébis Mihály a kórház főigazgatója elmondta: a megyei kórháznak immár négy családbarát osztálya van: a PIC, a szülészet-nőgyógyászat, a pszichiátria és a fizikoterápia, 2019-ben pedig a Bács-Kiskun Megyei Kórház kapta meg az országban elsőként a családbarát kórház díjat.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!