Pénteken a (zúzmarás) köd, illetve a rétegfelhőzet napközben helyenként csak lassan zsugorodik, szakadozik, másutt azonban a kezdeti párásság után napos idő valószínű többnyire kevés felhővel - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében. A ködös tájakon szitálás, ónos szitálás, hószállingózás előfordulhat. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 0 és 5 fok között várható, a déli vidékeken ennél pár fokkal melegebb, a ködös részeken hidegebb is lehet. Késő estére többnyire 2 és -5 fok közé hűl le a levegő.

A pénteki felhős, esős idő hétvégén is folytatódik. Fotó: iStock

Ilyen idő lesz hétvégén

Szombaton a köd napközben várhatóan feloszlik, de a felhőzet nagyrészt megmarad, sőt délután délnyugat felől meg is vastagszik, illetve a déli órákig napos tájakon (elsősorban délen) is megnövekszik. Helyenként ónos szitálás, szitálás előfordulhat, késő délután, este délnyugaton elszórtan eleredhet az eső. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és -9, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és 7 fok között várható, délen lesz a melegebb.


Vasárnap nagyrészt erősen felhős idő várható, vékonyabb felhőzet, naposabb időszakok elsősorban délen lehetnek. Elszórtan szitálás, kisebb eső valószínű. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és 9 fok között valószínű, dél, délkelet felé haladva lesz egyre melegebb.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!