Esővel érkezik a lehűlés

Pénteken a Dunántúlon közepesen és erősen felhős idő várható, nyugat felé haladva egyre nagyobb eséllyel számíthatunk esőre, záporra - írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. A középső vidékeken helyenként számíthatunk csak csapadékra. A Dunától keletre a fátyol- és gomolyfelhők mellett szűrt napsütés várható. A Kisalföldön és a Zemplén térségében időnként megerősödik az északi szél, másutt mérsékelt, illetve élénk szél lesz a jellemző. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 23 és 28 fok között várható, de a Nyugat-Dunántúlon csak 18, 22 fok lesz. Késő estére 14 és 18 fok közé hűl le a levegő.

Hétvégén sokat esik majd az eső. Fotó: iStock

Zivataros lesz a hétvége

Szombaton többnyire erősen felhős lesz az ég, csak rövid időszakokra vékonyodhat el, szakadozhat fel a felhőtakaró. Szinte országszerte számítani kell kiadós csapadékra. A legtöbb helyen eső, zápor lesz, de délen és keleten zivatarok is kialakulhatnak. Az északias szél helyenként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18, 27 fok között alakul, délkeleten lesz a melegebb.


Vasárnap kicsit szakadozottabb lehet a felhőzet, de összességében továbbra is erősen felhős időre van kilátás. Szórványosan várható eső, zápor, az ország keleti felében néhol zivatar is. A változó irányú szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12, 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18, 25 fok között alakul, keleten lesz a melegebb.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!