Ma többnyire borult, párás, foltokban ködös idő várható, csak helyenként - főként a magasabban fekvő tájakon és északkeleten - süthet ki hosszabb-rövidebb időre a nap. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint esős szitálás, a hidegebb tájakon pedig hószállingózás, ónos szitálás is előfordulhat. Jobbára mérsékelt marad a légmozgás, csak az Észak-Dunántúlon élénkül meg néhol a délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában -2 és 2 fok között alakul, de ahol kisüt a nap, ott ennél pár fokkal enyhébb lehet az idő. Késő estére 0 és -4 fok közé hűl le a levegő.

Éjszaka erősen felhős vagy borult, párás, több helyen ködös idő lesz. Hószállingózás, szitálás (van, ahol ónos) szintén előfordulhat. A délkeleti szél jobbára mérsékelt marad, de Sopron térségében egy-egy élénk lökés is lehet. Hajnalra általában 0 és -7 fok közé csökken a hőmérséklet.

Az ország nagy részén marad a ködös, borult idő. A nap csak elszórtan süt majd ki. Fotó: iStock

Hétvégére sem jók a kilátások

Szombaton is erősen felhős marad az égbolt, csak elszórtan süt majd ki a nap. A Dunántúl nyugati felén délutántól pedig kisebb havazás, havas eső is előfordulhat, másutt szitálás, ónos szitálás, hószállingózás lehet. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -7, a legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és 5 fok között valószínű.


Vasárnap sem sokat láthatjuk majd a napot, keleten ráadásul párás, foltokban ködös időre számíthatunk. Főként a Dunántúlon valószínű hószállingózás, kisebb havazás, havas eső. Az északnyugati, északi szél többfelé megélénkül majd, nyugaton meg is erősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -7, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és 5 fok között valószínű.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!