30 fok alatt marad a hőmérséklet

Pénteken az erősen felhős ég mellett inkább csak rövidebb napos időszakok lehetnek, és többfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra - írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. Északkeleten, valamint a Nyugat-Dunántúlon már reggel, a Dél-Alföldön csak délutántól lehet csapadék. A hevesebb zivatarok a déli országrészben várhatók. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de zivatarok idején erős, viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 30 fok között alakul, késő estére 18, 23 fokra hűl le a levegő.

Szombaton zivatarokra készüljünk

Szombaton nyugat felől mindenütt felszakadozik, csökken a felhőzet, majd a többórás napsütés mellett gomolyfelhők képződnek. Reggel délen, délkeleten még lehet eső, záporeső, napközben pedig szórványosan alakul ki zápor, zivatar - főként a Duna és a Tisza közötti sávban. Az északnyugati szél megélénkül, helyenként meg is erősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között valószínű.
A hétvégén napsütés és eső is lesz bőven. Fotó: 123rf.com


Napfényes lesz a vasárnap

Vasárnap napos időre számíthatunk gomolyfelhőkkel. Legfeljebb elvétve fordulhat elő futó zápor. Az északi, északnyugati szél megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 28 fok között valószínű.



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!