A ráncok és redők a rugalmasság jelei, a vaginának pedig képesnek kell lennie arra, hogy kellően ki tudjon tágulni. Ez nem csak a jobb szex miatt fontos, hanem azért is, mert gyermekünket így könnyebben világra tudjuk hozni.

Természetesek a redők

Érdemes azt is tudnunk, hogy a vagina ilyen külsőségei életmódunktól, életkorunktól, genetikai felépítésünktől is függenek, viszont a redők és ráncok természetes velejárói, úgyhogy törődjünk bele: ezeket semmilyen krémmel, kozmetikummal vagy szerrel nem fogjuk tudni megváltoztatni - nem akarjuk magunkat semmilyen készítménynek kitenni, amiktől bőrünk kiszáradhatna, érzékenyebbé, irritáltabbá válhatna.
Miért ráncos a vagina? (Fotó: 123rf)


Ráadásul, megnyugtatásképpen, sok nő vaginája az életkor előrehaladtával egyre kevésbé lesz ráncos - a menopauzát elérve ugyanis ösztrogénszintjük csökken, a vagina pedig ránctalanodni fog, mivel az érintett szövetek kisimulnak és kiszáradnak.

Műtétekkel feszesíthető


Intimplasztika

Vaginabotox? Szűzhártyastopolás? Furcsak trendek alakulnak az intimplasztika tája házán, kattintson a részletekért!

Ha mindezek nem nyugtattak meg minket és elmondhatatlanul zavar minket az, hogy vaginánk nem sima és feszes, akkor érdemes tudni, hogy léteznek ennek kezelésére szépészeti műtétek. A bőrt érintő intimplasztikák azonban nemcsak esetleges bőrkárosodással járhatnak, hanem komfortérzetünk is jelentősen csökkenhet - ráadásul pont a szex közben. Ez a fajta beavatkozás ugyanis képes kiszárítani a vaginát, ami így kevésbé lesz képes tágulni.

Hatásosak a Kegel-gyakorlatok

Ehelyett sokan inkább azt javasolják, hogy a Kegel-gyakorlatokat iktassunk be mindennapjainkba, amely gyakorlatok révén hüvelyi izmaink képesek jóval feszesebbé válni. Végezzünk kétszer tíz, egyenként öt másodperces összehúzást PC-izmainkkal, majd ernyesszük el azokat, aztán folytassuk 30, egy másodperces rövid préseléssel.

Ezek révén a hüvelyi izomzat feszesebbé, rugalmasabbá válik. Ha pedig gyermekeink születése után szeretnénk testünket régi állapotában tudni, tanácsos hüvelyi ösztrogént alkalmaznunk, ezzel ugyanis megszabadulhatunk mind a szárazságtól, mind pedig az esetleges fájdalmaktól.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!