Hatástalanítja a koronavírust ez a fertőtlenítőszer - kattintson a részletekért!

A Semmelweis Egyetem Orvosi Képalkotó Klinikáján "állt munkába" egy Dániából beszerzett, automata fertőtlenítő robot. A legkorszerűbb fejlesztések eredményeként létrehozott műszer jelenleg a fertőtlenítés egyik leghatékonyabb eszköze, és az első ilyen berendezés Közép-Európában - olvasható a Semmelweis Egyetem közleményében. A robot a klinika tereit és vizsgálóhelyiségeit fertőtleníti folyamatosan, emellett - a koronavírus elleni védekezés jegyében - részt vesz a teljes Külső Klinikai Tömb fertőtlenítésében is.

A robot a klinika tereit és vizsgálóhelyiségeit fertőtleníti folyamatosan.
Fotó: Semmelweis Egyetem

Másodpercek alatt elpusztítja a koronavírust

A robot által használt UVC fény bármilyen eddig beazonosított mikroorganizmust, tehát az összes ismert baktériumot és vírust másodpercek alatt képes inaktiválni. Ennek köszönhetően az új típusú koronavírust (SARS-CoV-2) is elpusztítja. A robot - önjáró tulajdonságának köszönhetően - nagyfokú mobilitással és automata működési móddal rendelkezik.

Az eszköz óriási előnyei

Az úgynevezett betanítás után az eszköz magától járja be a fertőtlenítendő területet és kikerüli az útjába kerülő akadályokat, így a klinika folyosóit és osztályait gyorsan és hatékonyan tudja fertőtleníteni. További előnye, hogy használata során nincs szükség emberi jelenlétre, ezért a koronavírus-fertőzés szempontjából legveszélyesebb területekre - az úgynevezett vörös zónákba - is beküldhető.


"A koronavírus viszonylag hosszú ideig életképes marad a felületeken és levegő útján is fertőzhe. Ezért fontos, hogy az UV robot szünet nélkül fertőtleníti környezetünket" - hangsúlyozta Dr. Maurovich-Horvat Pál, a klinika igazgatója.

A felnőttek több mint fele töltötte otthon a karantén napjait: a koronavírus-járvány számokban - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!