A Dunántúlon és a Duna mentén ma a több-kevesebb napsütés mellett erősebben megnövekszik a felhőzet, a keleti megyékben azonban csupán kevés fátyol- és gomolyfelhő zavarhatja a napsütést - olvashatjuk az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzésében. Csapadék általánosságban nem várható, ám késő délután az Alpokalján egy-egy futó zápor esetleg előfordulhat. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 18 fok között valószínű. Késő estére 3 és 11 fok közé hűl le a levegő.

Csütörtökig melegszik az idő, eső sem várható. Fotó: Getty Images

Hétvégéig marad a napsütés

Éjszaka aztán a Dunántúlon változóan felhős lesz az ég, keletebbre többnyire derült vagy gyengén felhős idő várható. Hajnalra néhol párássá válik a levegő, foltokban köd képződhet. Csapadék ekkor sem valószínű. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -2 és 5 fok között alakul.


Szerdán és csütörtökön hasonló időjárásra van kilátás: a pára-, ködfoltok feloszlása után a fátyol- és gomolyfelhők mellett több órára kisüt majd a nap. Csapadékra holnap és holnapután sem kell számítani, és a légmozgás is mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 14 és 19 fok, csütörtökön 15 és 20 fok között valószínű. A középtávú előrejelzés szerint azonban hétvégére rosszabbra fordul majd az időjárás, beborul az ég, és lehűlés, eső következik.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!