Ezért ilyen drága a Zolgensma - a részletek cikkünkben olvashatók.

"Megvan, sikerült! Köszönjük mindenkinek!! Este jövünk a hogyan továbbal!" - ez a szöveg jelent meg néhány perccel ezelőtt Levente Facebook-oldalán. Úgy tűnik tehát, az óriási összefogásnak köszönhetően Györök Zente után Hosszú Levente is megkaphatja a világ legdrágább gyógyszerét, a 700 millió forintos Zolgensmát.

A számláló a tegnapi napon még 400 millió forint körül állt. Az Atv.hu azt írja, a hiányzó összeget a Mészáros-csoport, illetve nagyvállalkozók utalták át. Tóth Krisztinára, a Mészáros-csoport kommunikációs igazgatójára hivatkoznak, aki közölte, a tegnapi napon elutaltak 120 millió forintot, ezenkívül Mészáros Lőrinc adakozásra szólította fel a nagyvállalkozókat, így további 200 millió forint jött össze.

Zente után Levente számára is összegyűlt a 700 millió forint. Fotó: Levente - SMA2/Facebook

Félévesen diagnosztizálták nála a betegséget

Mint az a HáziPatika.com-on is megjelent, az Enyingen élő Hosszú Leventénél félévesen diagnosztizáltak 2-es típusú gerincvelő eredetű izomsorvadást, azaz SMA 2 betegséget, amely idővel a mozgásszabadság teljes elvesztését jelentheti. A szülők közösségi gyűjtést indítottak, hogy a kisfiú megkaphassa a Zolgensmát, a világ legdrágább gyógyszerét, Levente állapotán ugyanis csak az segíthet.



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!