Az asztrológia tudománya szerint a születésünk pillanatában (Figyelem: percre pontos adatokról van szó!) az égen látható bolygóállások meghatározzák személyiségünk alapjait. Az égitestek különböző területeket és tulajdonságokat jelképeznek, ahogy a csillagjegyek is, amelyeken keresztülvándorolnak égi útjuk során.

Az asztrológus megnézi, melyik csillagjegyben állt a Nap (a személyiség mozgatórugói), a Hold (érzelmi élet), a Merkúr (kognitív folyamatok, gondolkodás, kommunikáció) és sorban a többi égitest, majd eszerint rajzolja meg a személyiség egészének képét, illetve következtet az életút alakulására. Teljesen másként fest ugyanis két Skorpió ember jellemrajza, ha egyikőjük tulajdonságait több Halak jegyben álló bolygó finomítja, míg a másik esetében Kosban lévő bolygók adnak hozzá tüzes energiát az alapszemélyiséghez.

Lássuk tehát, pontosan mit jelképeznek az égitestek!

Nap

A jellem központi részét, az egót, a cselekvések mozgatórugóit jelöli. Az akarattal, az életerővel, a lendülettel, az ambícióval áll kapcsolatban. Hozzá köthető jellemvonások: függetlenség, kreativitás, magabiztosság, lobbanékonyság, bátorság, optimizmus, nagylelkűség.

Hold

Az érzelmek megélésének módját határozza meg, a nőies energiákat, az anyaságot jelképezi. Az ösztönök, a megérzések jelölője, az emocionális biztonsággal, az otthonnal, a családdal összefüggő vonásokra utal.

Merkúr

Az intellektust, a kognitív folyamatokat határozza meg. Hatással van a kommunikációra, a kifejezőkészségre. A tanulás, a köznapi értelemben vett szállítás és a tágabb értelmű információátadás, az írás- és beszédkészség, a gondolkodás tempója és a reakcióidő tartozik a fennhatósága alá.

Vénusz

A szerelem megélésének egyik bolygója, a szépség, a harmónia, a szexualitás, az öröm jelölője. Helyzete megmutatja, hogy nőként hogyan "működünk" a párkapcsolatban, illetve férfiként milyen társat választunk magunknak. A kis szerencse bolygójaként a pénzügyekre is utal a horoszkópban.

Mars

A szerelmi szenvedély másik bolygója, a férfias energiák megtestesítője. Az agresszió, a potenciál, a cselekvés, tágabb értelemben a háború tartoznak hozzá. A horoszkópban megmutatja, hogy nőként milyen partnerre vágyunk, milyen a viszonyulásunk a szexualitáshoz, illetve férfiként hogyan éljük meg a párkapcsolatainkat.

Jupiter

A nagy szerencse bolygója, a sorsszerű fordulatokat, a csodás véletleneket társítják hozzá. A terjeszkedés, a gyarapodás, a hit, az optimizmus jelölője. A horoszkópban játszott szerepe meghatározza életünk alapvető irányát.

Szaturnusz

A nagy tanítónak is nevezik. A sors, a karma bolygója, a felelősséget, a fegyelmet, a korlátozást jelképezi. Próbatételeken keresztül vezet rá az önismeret, a fejlődés útjára, melyről a horoszkópbeli helyzete árulkodik. A szülői házat, a felettes ént, a lelkiismeretet jelképezi.

Uránusz

Az eredetiség, a találékonyság, a zsenialitás, az asztrológia, az okkultizmus bolygója. Kiszámíthatatlanságot, hirtelen cselekvést, ösztönös megérzéseket és erős impulzusokat jelöl a személyes életútban.

Neptunusz

A tudatalatti, az álmok, a kreativitás, az illúzió, a fantázia tartozik hozzá. A feltétel nélküli szeretet képességének jelölője, ugyanakkor horoszkópbeli helyzete utalhat befolyásolhatóságra, önámításra is.

Plútó

A túlvilág, az átalakulás, az elmúlás és az újjászületés bolygója. A megszállottság, a hatalommánia, az irányítás is hozzá tartozik. Az újrakezdés, a gyökeres változások bolygója, mely előbb földig rombol mindent, hogy annak helyén valami új épülhessen.

Számolja ki!

Az oldalunkon található horoszkópkalkulátorral ön is kiderítheti, mely jegyekben álltak a bolygók a születésekor! Ehhez a pontos időpont (év, hónap, nap és perc), valamint a születési hely megadására van szükség.

Ha nem ismeri születése óráját, percét…

Az asztrológusok az életút fontos állomásainak (házasság, gyermekek születése, költözés) időpontjából visszafelé is tudnak számolni, és ki tudják következtetni, az adott napon hány óra körül láthatta meg az illető a napvilágot.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!