A Plútó a Skorpió jegyének uralkodója. A mitológiában az alvilág uralkodója, a legkisebb, és a Naptól a legtávolabb elhelyezkedő bolygó. Átmérője csak 2320 km, legutóbb ezért
vonták meg az asztronómia oldaláról a bolygó státuszát.

Aki komolyan foglalkozik asztrológiával, és a Plútó hatalmas hatását tudatosan átélte, ez nem fogja nyugtalanítani. A Plútó tranzitjai sok éven át tartanak, és teljesen át tudják alakítani az életünket.

Plútó

A Plútót 1930. február 18-án fedezték fel Arizonában. Az Uránusz és a Neptunusz után ő volt a harmadik szellemi planéta az anyagi világon túl, aminek határát a Szaturnusz szimbolizálja.

A Plútó a Mars magasabb oktávjának számít, a Mars volt a Plútó felfedezéséig a Skorpió jegyének uralkodó bolygója.

A Plútó felfedezésével egy időben tűntek fel az első tömegpusztító fegyverek, a háborús összeütközések teljesen új dimenzióit tárták fel a rombolásnak. A Plútó felfedezésének idejére esik az első maghasadás is (1938).

Miután a Plútó a Mars hatványa, a Marsnak az erő és az energia bolygójának, és igen, nem is sejtett érvényesülési erőhöz tud bennünket hozzásegíteni, főleg, ha tranzitként esetleg kedvező fényszögben van a születési Napunkkal, hiszen a Nap szoros kapcsolatban áll az életerőnkkel.

A Plútó ereje azonban sokkal tovább ér. Ha kedvező fényszöget kap, igazi csodát tehet. Mint a Skorpió jegyének uralkodója, a regenerációt jelenti. A Plútó erejével, illetve a Plútó elvvel való azonosulással a legsúlyosabb betegségekből is tökéletesen felgyógyulhatunk.

A hamvaiból újjászülető Főnix-madár a Plútó szimbolikájához tartozik

A Plútó az újrakezdés bolygója, sokszor földig rombol mindent, hogy új épülhessen a helyén. A megújulás titka, a Főnix újjászületése, pontosan ebben áll: a halálban és az elengedésben, hogy újjá lehessen születni. Akinek ez sikerül, az minden válságon magánéletében és hivatásában túlélheti magát, ez a kulcs az élethez. Újra, meg újra meg kell nyílnunk az élettel szemben, és megváltozni, mint a kígyó, aki időről, időre levedli bőrét.

Sok ember ismeri a Plútó jelét, csak nem érti. A Plútó jele egy kör, melyben egy sarló formájú Holdat rajzolunk. A Hold ebben a körben az elfojtott vágyaknak a szimbóluma, szenvedélyeknek, és személyes jellemvonásoknak, amelyek hozzánk tartoznak, de amelyeket nem élhetünk ki.

Ha a Plútó, mint feszültséggel feltöltött tranzit egy különösen érzékeny és problémákkal telt területet érint a születési horoszkópunkban, akkor ezek az elfojtások a napfényre kerülnek.

A Plútó negatív oldala csak akkor jelenik meg, ha az emberek védekeznek az ellen, hogy árnyékos oldalukat integrálják, ahogy mondaná a pszichológia.

Fogadjuk el az árnyoldalainkat is. Ezek hozzánk tartoznak, hogy ismét egészek, egy egység legyünk. Hogy ezeket az árnyoldalakat meg is éljük-e, az már egy más dolog. Ha mások számára veszélyesek, és tabukkal vannak terhelve, természetesen meg kell tanulnunk uralni őket. Azonban ez pont csak akkor lehetséges, ha ezeket az erőket tudatosan felismerjük. Aki továbbra is megkísérli elfojtani azokat, azt a plútói kényszerűség fogja hajszolni, ami a legrosszabb esetben bűntettel végződik.

Az olyan embereknek, akik megpróbálnak tudatosan élni, a kritikus tranzitokban is végül nagy segítség lesz a Plútó. Az erők, amiket felszabadít, teljesen újjá alakíthatnak bennünket, személyiségünket radikálisan megváltoztathatják, igen pozitív értelemben.

Egésszé válás és gyógyulás a jutalma ennek az életfolyamatnak, ami mindent átváltoztat.
A Plútó a hatalom bolygója. Ha plutonikus témáink vannak, amelyek nem tudatosak bennünk, akkor ájulás érzetek is kínozhatnak bennünket, áldozat szerepbe bújhatunk, és rossz függőségekbe kerülünk.

Az erős plutonikus tulajdonságok jele nem utolsósorban egy bizonyos ellenőrzési kényszer, ami nemcsak a tipikus Skorpió emberek tulajdonsága, hanem olyan embereké is, akiknek a Holdja, vagy az Ascendense esik a Skorpió jegyébe. Az olyan embereké is, akiknek a Napja vagy a Holdja kellemetlen fényszögben áll a Plútóval, vagy akinek a horoszkópjában a Plútó az I. házban áll.

A Plútó az a bolygó, amelyik hihetetlen erős befolyással bír az időre és a minőségre. A Plútó a legkisebb, leglassabb, a legtávolabbi, és ugyanakkor a legerősebb minden bolygó között. Hogyan mutatkozik a Plútó a mi időnkben, milyen témát helyez fókuszba, és melyik társadalmi rétegnek ad különösen nagy energiát?

2008. óta a Plútó a Bak jegyében áll, és 2024-ig itt is marad. A Bak jegyének a Szaturnusz az uralkodója, az anyag, a pénz uralkodója.

A Plútó a Bak jegyében nemcsak válságokat, de drámai átalakulásokat is hozhat a pénzrendszerbe. Az elmúlt évek bankválságai már ennek a Plútó állásnak voltak a kihatásai, és még továbbiak következhetnek.

A Bak jegye a vezetés jegye is. Ilyenkor a világunk hatalmi viszonyairól is szó van, és ez a világ átrendeződik.

A Bak jegye és a Szaturnusz az időt is jelképezi. A Plútó az öregkort és az öregedést is át fogja alakítani. Az idősebb emberek kapják a legtöbb energiát a Plútótól, amennyiben az idős emberek életét és tudatát megváltoztatja. Korunk társadalmi változásai az idősebb embereket egyre jobban arra kényszeríti, hogy aktívak maradjanak, azaz hozzá kell
keresniük a nyugdíjukhoz, egy második pályán kell elindulniuk. Sok ember számára ez igazi áldás. Fontos, hogy érezzék, még szükség van rájuk, ez pedig azt jelenti, hogy továbbra is erősen, önmagukról rendelkezve, és kreatívan éljék az életet. A gondolkodás edzése, és a mérsékelt stressz ezen kívül fiatalon tartják az embert, és az orvostudomány fejlődésével együtt ez azt is jelenti, hogy a jövőben növekszik annak esélye, hogy
életörömmel és méltósággal öregedhessünk meg.
Mindezt a Plútó a Bak jegyében minden keménységével és nagy esélyeivel megadhatja nekünk.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!