Instant függőség

Az internet korában sokszor még csak kattintanunk sem kell az újabb tartalmakért, csupán lejjebb görgetni. A különböző közösségi oldalak szerves részévé vált az infinite scroll, azaz a végtelen görgetés. Egy hasonló jelenség azonban a társkereső mobilalkalmazásoknál is felütötte fejét, mégpedig az infinite swipe, vagyis a végtelen jobbra-balra húzás.

Vannak, akik heti 14 órát töltenek a jobbra-balra húzogatással (Fotó: 123rf)

Utóbbi a szakértők szerint már nem a társkeresést helyezi a fókuszba, hanem az appon belüli jobbra-balra húzogatást. Ez kicsit a videojátékokhoz válik hasonlóvá, csak itt nem pályákat teljesítenek a résztvevők, hanem minél több emberről próbálják meg minél rövidebb idő alatt eldönteni, hogy tetszik-e nekik, vagy sem. És ez - mint arra nemrég egy neves pszichiáter, Dr. Richard Graham figyelmeztette a világot - rövid idő alatt is addiktív tevékenységgé válhat. A Daily Mail azt írja, tízből legalább egy felhasználó hetente több mint 14 órát tölt a jobbra-balra húzogatással.

Akár öt appot is használnak egyszerre

A közelmúltban végeztek egy felmérést ezer brit randiapp-használó közreműködésével. A kérdőívek összegzése során kiderült, hogy a felhasználók mintegy 30 százaléka heti 7 órát vagy annál többet tölt jobbra-balra húzogatással a társkereső applikációkban. Nem véletlenül írtunk többes számot, ugyanis sokan több ilyen appot is használnak egyszerre. A férfiak 40 százaléka jelölte be, hogy egy időben legalább három alkalmazásban húzogatja a nyilakat, tízből egy férfi pedig akár öt alkalmazást is használ párhuzamosan.

Így csajoznak a férfiak a neten

A férfiak az internetes társkeresőkön sokkal többet bókolnak a kiszemelt nőknek, mint a való életben, de rosszabbul is reagálnak arra, ha egy nő nem alél el a szép szavaktól, hanem válaszaiból sugárzik a magabiztosság. Részletekért kattintson ide!

A kérdőívre adott válaszok alapján viszont a mennyiség nem vezet eredményre. Annak ellenére, hogy az alanyok 76 százaléka egy hónapban több mint 30 emberrel "meccsel", csak 22 százalékuknak volt tíznél több hosszabb-rövidebb beszélgetése a potenciális párjelöltekkel. Sőt a válaszadó nők negyede beismerte, hogy az elmúlt félévben egyetlen személyes találkozón sem volt.

A férfiaknak a külső, a nőknek a humor számít

Egyébként az erősebbik nem tagjai nagyobb arányban osztogatják az igeneket. A felmérésben résztvevő férfiak 26 százaléka állítja, hogy a mobilalkalmazás használata során látott profilképek több mint felénél az "igen" felé húz. Fordított esetben, vagyis a nőknél ez az arány csak 9 százalék.


Ez talán azzal is összefügghet, hogy mindkét fél "mást akar". A párba állás legfontosabb faktoraként ugyanis a férfiak a külsőt jelölték meg. Ezt követte a humorérzék és a kommunikációs készségek. A nőknél viszont az összesítés első helyén a humorérzék végzett, míg a második a kommunikációs készségek, a harmadik pedig a külső és a magasság lett.

Forrás: dailymail.co.uk


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!