Erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, ami mellett a nyugati területeken várható több, másutt pedig valamivel kevesebb napsütés - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) mára vonatkozó előrejelzésében. Gyakorlatilag az ország bármely pontján kialakulhatnak zivatarok, főként a középső és keleti megyékben. A zivatarokhoz elsősorban felhőszakadás, néhol jégeső és pár perces szélroham is társulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26-31 Celsius-fok között alakul, de estére sem hűl 17-24 foknál visszább a levegő.

A hét vége folyamán bárhol kialakulhat zivatar felhőszakadással, jégesővel. Fotó: iStock

Ha kisebb számban is, de éjszaka is lehetnek záporok zivatarok. Hajnaltól a Dunántúlon a szél északnyugatira fordul és megélénkül. Szombaton ismét erőteljes nappali gomolyfelhő-képződésre, ugyanakkor sok napsütésre van kilátás. Ismét előfordulhat helyenként felhőszakadás, jégeső. A nappali csúcshőmérséklet holnap 24-30 fokot érhet el. Hasonló idő várható vasárnap is, annyi változással, hogy az északi, északkeleti szél a Dunántúlon és az északi megyékben megerősödhet. A hét utolsó napján 23-29 fokig emelkedik majd a hőmérő higanyszála napközben, a legmelegebb az Észak-Alföldön lesz.


Hétfőn még továbbra is többfelé számíthatunk csapadékra, de a nyugati megyékben már csak kis eséllyel alakulhat ki zápor, zivatar. Keddtől pedig egyre inkább a napsütés és a derű veszi át a szerepet, a felhősödés alábbhagy, ezzel együtt pedig a nappali maximumok is emelkednek a hét folyamán.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!