A Jupiter, a Plútó és a Szaturnusz lassú mozgású bolygók.

A Jupiter adja az embernek az életbe vetett bizalmát, az eszméit, az élet személyes értésének keresését. A Jupiter tűzi ki a nagy célokat az ember életében, a testi és a szellemi fejlődéshez, illetve a tudás gyarapításához kötődik.

A Jupiter, a Plútó és a Szaturnusz is hátrál

A Plútó a legmélyebb átalakulást képezi, a tudattalanunkkal és az árnyék-részünkkel van kapcsolatban. Próbatételeken, fájdalmas kényszerűségeken keresztül juthatunk el a szellemi fejlődés magasabb fokára, ahol a lélek regenerálódik, újjáépül és elindul a magasabb tudás felé. A Plútó, ha pozitív értelemben működik, regeneráló erőt sugároz.

A Szaturnusz jelzi a struktúrát, a szerkezetet, határokat tűz ki, vagy jelöl meg. A Szaturnusznak köszönhetjük a kitartásunkat, a következetességet. Gyakran állít próba elé bennünket, melynek célja a személyiségfejlődés és -érés. A Szaturnusz ösztönöz önfegyelemre, józanságra, hatására anyagi biztonságra, elismertségre törekszünk.

Amikor ezek a lassú mozgású ciklusok elérnek bennünket, úgy érezhetjük, hogy minden lelassul körülöttünk, késedelmekkel, frusztrációkkal és nyomással találkozhatunk. De ezek a periódusok kihívást is jelenthetnek számunkra, hogy szembenézzünk a valósággal, belássuk hibáinkat, ezzel pedig lehetőséget adnak a fejlődésre.

Jelentős döntéseket hozhatunk ebben a periódusban: mivel az idő ilyenkor lassan halad, arra kényszerít bennünket, hogy a jelenben éljünk. Ezek a tranzitok, bár csiga módjára vánszorognak, lehetőséget adnak arra, hogy belső erőt nyerjünk, és felelősséget vállaljunk a döntéseinkért, és eltávolítsuk az életünkből a felesleges hulladékot. Ez idő tájt megszabadulunk az életünkben nem működő dolgoktól, helyzetektől és arra összpontosítunk, hogy javítsuk meg azokat a dolgokat, amelyek hasznos célt szolgálnak. Ezekben az időkben általában tartalékot képezünk az energiáink megőrzésére.

Előfordulhatnak késések, bosszantó problémák, de megtanítanak bennünket arra, hogy felelősséget vállaljunk magunkért, és ha elég érettek vagyunk, azt is megtanulhatjuk, hogy nem hibáztathatjuk a külvilágot mindenért. Minél inkább ellenállunk az energiánkat elnyelő kötődéseink elengedésének, annál inkább külső körülmények szólhatnak közbe.

A Jupiter a Nyilas jegyében retrográd, itt otthon van, kitűnő érzéke van az erkölcsi értékekhez, amint előre kezd haladni, pozitívra hangol és bölcsebbé tesz. A Plútó és a Szaturnusz a Bak jegyében hátrál, ami a kitartást jutalmazza, amint direkt mozgásba vált, az eredmények tartósak lesznek. A Plútó növeli a hatalmat, a Szaturnusz nagyobb teljesítményre ösztönöz.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!