A Szaturnusz kettő és fél évig tartózkodik egy jegyben, és a földről nézve úgy tűnik, hogy körülbelül tizenkét havonta hátráló mozgást végez. Ez a bekövetkező ciklus nagyjából négy és fél hónapos időtartamú, körülbelül 6-7 fokot optikailag hátra és ismét négy és fél hónap mire direkt mozgásban már, eléri ugyanazt a fokot ahonnan elindult hátrafelé, tehát ez egy szűk kilenc hónap, mire újra eléri a kiindulási pontot. A Szaturnusz a keringési idejének harminchat százaléka retrográd mozgás, ami azt jelenti, hogy az év több mint egyharmadában hátráló mozgást tesz, és ekkor okozza a legtöbb gátlást és hátráltatás. A retrográd állapot különösen jelentőségteljes akkor, amikor a születési képlet egyik bolygóját vagy egy érzékeny pontját érinti többször, oda-vissza történő mozgása által.

A Szaturnusz hátráló mozgásba kezd

Jelenleg a Bak jegyében tartózkodik: itt nagyon törekszik a sikerre, gyakorlatiasságában nem idegen számára az üzlet meglátása valamiben, amihez az átlagot meghaladó intellektusa és szívós eltökéltsége társul. Ebben az időszakban a sikerünk záloga a biztonságra törekvés. Reális határig vállaljunk kockázatot, ügyes diplomáciával magasabb összeköttetéseket építhetünk ki, törekedjünk a világos, egyszerű és puritán a stílusra!

A Szaturnusz retrográd ciklusai egy sajátos programmal vagy mintával bírnak. Ennek a hátráló mozgásának van egy energiaraktározó minősége: magunkba engedjük, megemésztjük az adott energiát, hogy később egy új és hasznosabb módon szülessen újjá. A retrográd ideje alatt a Szaturnusz próbára tesz minket, így kiderül, hogy jól csináltuk-e a dolgainkat. Ha nem elég jól munkálkodtunk, akkor a Szaturnusz felülírja azokat a tevékenységeket, amelyek a legfontosabbak ebben az időszakban.

A Szaturnusz hatására értékelnünk kell az életünket, felismeréseinket: sikerült a tanulságokat hatékonyan beépítenünk az életünkbe? Működnek az új nézeteink? Megállják-e helyüket a realitás talaján? A Szaturnusz "feladata", hogy a sikereket feltételekhez kösse. Ezt kompromisszumok nélkül teszi. Ennek során könyörtelenül eltöröl minden nem produktív, felesleges dolgot. Az életünkben rejlő minden irreális elemnek el kell mennie. Természetesen, ha nem vagyunk hajlandóak megszabadulni ezektől, ha nem tudjuk újradefiniálni a céljainkat, akkor a bánat, a frusztráció, depresszió, a veszteség terhe is felmerülhet.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!