Nincs bizonyíték rá, hogy külföldön jobbak az ételek - részletek itt!

Az élelmiszerek hamisítása megzavarja a piaci viszonyokat, kedvezőtlen helyzetbe hozza a tisztességes vállalkozókat és veszélyezteti a fogyasztók egészségét, ezért a hamisítók büntetésének szogorítására volt szükség.

A fogyasztók biztonsága miatt fontos, hogy azt kapják, amire számítanak. Fotó: 123rf

A minisztérium szerint a Büntető Törvénykönyv módosítása hatékonyabb fellépést enged a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) speciális egységének, és a 8 milliárd forintból felépülő laborkomplexum is segíteni fogja a csalások felderítését.

Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia egyik legfontosabb pillére, hogy az élelmiszerlánc termékei egészségesek, kiváló minőségűek és biztonságosak legyenek. Az AM minden eszközzel, a termőföldtől az asztalig segíti élelmiszerbiztonságot - olvasható a közleményben.


Mézet venne? Íme 3 tipp, hogy ne verjék át!

A mézhamisítás az egész Európai Unióban virágzik. A Kínából érkező ipari mézek hazánkba is ellenőrizetlenül áramlanak, és az itthon termelt méz is könnyedén hamisítható némi kristálycukoroldat hozzákeverésével. A hamisítás tehát könnyen kivitelezhető, a hamis mézet az igazitól megkülönböztetni viszont nehéz, így nagyon fontos tudnunk, hogyan állapítsuk meg, hogy egy olcsón kínált üvegben valódi méz van-e vagy sem.
Az olcsó ár ugyanis már önmagában gyanakvásra ad okot, hiszen a méz ára nem véletlenül annyi, amennyi. A méhészkedés és a méz előállítása csak nagyon alacsony szinten automatizálható, mézhez csak a méhészek kétkezi munkája révén juthatunk hozzá, a mézből termelhető mennyiség pedig szintén korlátozott, hiszen igazodik a növények virágzási idejéhez. Ezek miatt a gyanúsan olcsó ár szinte biztos, hogy valami "susmusra" utal a háttérben. A további tanácsokat korábbi cikkünkben olvashatja el!

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!