Fogmosás

Állás közben sokkal nagyobb nyomás nehezedik a gerincre, mint járás közben. Éppen ezért - főleg azoknak, akik sokat állnak - érdemes tehermentesíteni a gerincet, amikor csak tehetjük. Fogmosás közben például vagy dőljünk a falnak, vagy egyik kezünkkel támaszkodjunk meg a mosdókagyló szélén.

Mosogatás

Mosogatás közben általában félig előredőlve állunk, behajlított kezekkel. Hogy az ilyenkor a gerincre nehezedő terhelést enyhíthessük, az egyik legjobb módszer, ha egyik térdünk alá egy sámlit teszünk.

Mosogatás közben érdemes az egyik térdünk alá sámlit tennünk

Kerékcsere

Minden második ember rossz testtartással cserél kereket az autóján, ha defektet kap, ami miatt utána egész nap fáj a háta. Ha ilyen helyzetbe kerülünk, ne dőljünk előre állva, hanem inkább térdeljünk, vagy üljünk féloldalasan a földre a kerékkel szemben, és ebben a pozícióban próbáljunk dolgozni.

Cipekedés

Bevásárláshoz próbáljunk magunkkal hátizsákot vinni, hogy abba pakolhassunk. Ha ez nem megoldható, érdemes két zacskóba nagyjából egyenletes súlyban elosztani a vásárolt dolgokat, hogy ne egy oldalra terhelődjön az egész. Ha nehezebb dolgokat kell felemelnünk, figyeljünk rá, hogy térdeink emelésnél mindig enyhén be legyenek hajlítva.

Felmosás

Ha ronggyal mosunk fel, a sok nyújtott lábbal hajolgatás, nyújtózkodás miatt szinte biztosan fájni fog a hátunk, gerincünk. Mindenképpen érdemes beruházni egy nyeles felmosóra, amellyel sokkal kényelmesebben, állva dolgozhatunk.


Cipőkötés

Ilyenkor ne hajoljunk előre álló helyzetben, egyenes lábbal. Vagy tegyük fel a lábunkat valamire, hogy ne kelljen túl mélyre hajolnunk, vagy üljünk le egy székre, és húzzuk fel térdünket a cipőkötéshez - talpunkkal meg is támaszkodhatunk a szék szélén.

Forrás: brightside.me


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!