Sokat aggódnak a pénz miatt

Több tanulmány is szól arról, hogy a pénz nem tesz boldoggá, és ha egy bizonyos összeghatár fölötti a vagyonunk, akkor már nem járul hozzá az érzelmi jóléthez. Éppen ellenkezőleg, a túl nagy vagyon éppen olyan sok feszültséggel és aggodalommal jár, mint a túl kevés.

Egymás után mutatják ki a kutatások, hogy a sok pénz önmagában még nem boldogít. Ha viszont pénzt ajándékozunk, még ha nem vagyunk is gazdagok, akkor tehetősebbnek, ezáltal boldogabbnak érezzük magunkat. Kattintson!

Nincs hobbijuk

A boldogsághoz szükséges, hogy legyen az életünkben egy rendszeres tevékenység, amely kikapcsol, és amelynek űzése közben nyugodtnak, kiteljesedettnek érezzük magunkat. Van, akinek ez valamilyen kreatív hobbi, van, akinek a sport - akiknek az életéből ez hiányzik, azok mind kevésbé boldog emberek.

Akiknek nincs párkapcsolatuk, illetve szociális életük, sokkal boldogtalanabbak

Sokat ingáznak

Minél hosszabb időn át kell utaznunk a munkahelyünk és az otthonunk között, annál kevesebb szabadidőnk marad, ráadásul kutatások szerint a több órás ingázás a párkapcsolatokra is negatívan hat. Nem csoda, hogy ez is rajta van a boldogtalanná tevő dolgok listáján.

Konkrét dolgoktól várják a boldogságot

Alkohol, vásárlás, ételek, pénz - akik a boldogságérzést valamilyen fogyasztói tevékenységgel hozzák kapcsolatba, kevésbé boldogok, mint akik inkább az élményeket, érzéseket keresik.


Magányosak

Hogy az ember társas lény, talán közhely, de igaz. Számos kutatás bizonyítja, hogy akiknek nincs párkapcsolatuk, illetve szociális életük sokkal boldogtalanabbak, és sokkal kevésbé érzik teljesnek az életüket. Emellett több felmérés jutott arra az eredményre, hogy akiknek van háziállata, boldogabbak, mint akiknek nincsen.

Forrás: care2.com


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!