2020-ban ide érdemes utazni - kattintson!

Több mint 644 ezer magyar turista csaknem 3,3 millió vendégéjszakát töltött Horvátországban 2019-ben. A vendégszám 3,3 százalékkal, a vendégéjszakák száma pedig 2,3 százalékkal haladta meg a 2018-as adatokat. Az adatok alapján a legtöbb magyar a Kvarner-öböl valamelyik településén vagy szigetén töltötte a szabadságát. A második legnépszerűbb úti cél az Isztriai-félsziget, a harmadik pedig Split térsége volt.

Tavaly is népszerű úti cél volt Horvátország. Fotó: iStock

Crikvenica volt a legnépszerűbb

Településekre lebontva a legtöbben a magyarok közül Crikvenicát keresték fel, ahol 36,1 ezer vendég 170,1 ezer éjszakát tartózkodott. A vendégszámot tekintve Rovinj szerepel a második helyen, a harmadik helyezett pedig Vir lett. A tartózkodási időt illetően azonban Vir volt a népszerűbb 167,7 ezer éjszakával, míg Rovinjban 115,7 ezer magyar vendégéjszakát regisztráltak. A leglátogatottabb települések közé tartozik még Zágráb, Abbázia (Opatija), Porec, Medulin, Zára, Rab és Umag is.


A magyar turisták túlnyomó többsége - 441,6 ezer vendég - egyébként egyénileg kereste fel Horvátországot, nagyjából 202 ezren pedig az utazási irodák szervezésében jártak az adriai államban.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!