Teafaolaj

Ha csak 5 százaléknyi teafaolajat keverünk a samponunkba, már annak is hamar meg fog látszani a hatása a fejbőrünkön antibakteriális és mikrobaölő hatásának köszönhetően. A legegyszerűbb, ha 8-10 csepp teafaolajat csepegtetünk a 200 ml samponhoz, és hajat mosunk vele a szokásos módon.

Természetes módszerekkel is megszabadulhatunk a korpától

Almaecet

Az almaecet közismerten gombaölő hatású, és jót tesz a száraz, viszkető fejbőrnek - ezekkel szinte mindenki találkozik, akinek korpás lesz a haja. Az almaecet savtartalma megváltoztatja a fejbőr pH-ját, ahol a gombák sokkal nehezebben tudnak szaporodni. Keverjünk el almaecetet és vizet egyenlő arányban, és hajmosás után a nedves hajat öblítsük át a keverékkel. Hagyjuk a hajon negyed órát, majd öblítsük ki.

Kókuszolaj

Melegítsünk fel egy nagyobb adag kókuszolajat, majd dörzsöljük, masszírozzuk a fejbőrbe és a hajba 5 percen át. Húzzunk a fejünkre zuhanysapkát, és feküdjünk le aludni - a műveletet legjobb este végezni. Hagyjuk rajta egész éjjel, majd reggel mossunk hajat a megszokott módon. A kókuszolaj gombaölő hatású, a benne lévő egészséges zsírok pedig fényessé teszik, táplálják a károsodott hajat.


Nyers méz

A nyers méznek számos jótékony egészségügyi hatása van - például segít megőrizni a hajszálakban található nedvességet, és számos vitamint, ásványi anyagot juttat a hajszálakba. Nagyon hatásos korpa és seborrhea ellen is. Készítsünk keveréket 90 százalék méz, 10 százalék víz arányban, majd ezzel dörzsöljük be a nedves hajat és fejbőrt. Hagyjuk rajta néhány órát, majd mossunk hajat a szokásos módon.

Forrás: brightside.me


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!