Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett hosszabb-rövidebb napos időszakok várhatók ma. Többfelé és több alkalommal is kialakulhat zápor, zivatar, illetve néhol megélénkül a keleti, délkeleti szél. Elsősorban a középső országrészben és a Dunántúlon helyenként viharos szél, néhol felhőszakadás és jégeső is kísérheti a zivatarokat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 27 Celsius-fok között alakul.

Meggyet szed egy szüretelő egy palkonyai ültetvényen június 5-én. Fotó: MTI/Sóki Tamás

Este változóan felhős lesz az ég, az éjszaka második felében pedig ismét egyre többfelé lehet csapadék zápor, zivatar formájában. A késő esti 15-19 fokról hajnalra 13 és 18 fok közé hűl vissza a levegő hőmérséklete. Csütörtökön is erőteljes gomolyfelhő-képződésre van kilátás, illetve újfent többfelé valószínű zápor, zivatar. A délies szél nagy területen élénk, délnyugaton helyenként erős lesz. A nappali csúcs holnap 22-28 fokot érhet el - a délnyugati országrészben lesz melegebb.


Jelentős változás a hét végére sem érkezik az időjárásban, csupán még kevesebb felhővel, illetve néhány fokkal magasabb nappali hőmérséklettel kell számolni. Helyenként akár 30 fok fölé is kúszhat a hőmérő higanyszála, így akár strandolást is bátran tervezhetünk a hosszú hétvégére.

"Nem az UV sugárzás okozza a bőrrákot, hanem a leégés, azelhízásés a D-vitamin hiánya." Melyek a leggyakoribb és legveszélyesebb tévhitek a napozással kapcsolatban? Részletek itt.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!