Közel 300 millió forintból infrastrukturális fejlesztések és felújítások, illetve eszközbeszerzések kezdődnek Nyíregyházán, a Bocskai utcai szakrendelőben.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház nyíregyházi Jósa András Oktatókórházban éves szinten több mint kétmillió beteg fordul meg a járóbeteg-ellátásban. A betegforgalom legjelentősebb része a Bocskai utcai szakrendelő épületében zajlik. A 300 milliós programnak köszönhetően az intézmény valamennyi tagkórházában korszerűsödhetnek a fizioterápiás célú járóbeteg-szakellátás szolgáltatásai.

A fejlesztés első ütemében a vizesblokkok felújítása történt, illetve áthelyezték központi előjegyzési részleget a korábbi büfé helyére. A múlt hónap óta zajló második felújítási ütemben már megkezdődött a régi kartonozó területének körbekordonozása, lezárták a gyógyszertár felőli lépcsősort, illetve a másik vizesblokkban is dolgoznak a kivitelezők. A szakrendelők és a röntgen a munkálatok idején is folyamatosan működnek.

Korábban többször felmerült az épület akadálymentesítésének kérdése, most a pályázat keretében akadálymentes bejárat épül a szakrendelő Bocskai utca felőli előkertjében.

A fejlesztéseknek köszönhetően jelentősen javulhat a betegbiztonság és a páciensek komfortérzete, illetve új fizioterápiás eljárások bevezetésére is lehetőség nyílik.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!