Napsütéses, száraz időre számíthatunk a hétvégén, és a hajnali hideg is mérséklődik. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a jövő héten további melegedésre számíthatunk, akár húsz fok is lehet.

Sok napsütés várható

Pénteken több órás napsütés várható, amit a déli óráktól már nagyobb területen zavarhatnak gomolyfelhők, csapadékra azonban nem kell készülni. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 4 és plusz 1 fok között várható, de a fagyzugokban ennél több fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet 13 és 17 fok között valószínű.

Kellemes, napsütéses időnk lesz a hétvégén. Fotó: Getty Images

Szombaton napos idő várható, de az északi megyékben esetleg előfordulhat egy-egy futó zápor. Az északi, északkeleti szél megélénkül, főként a Dél-Dunántúlon és az északkeleti megyékben többfelé megerősödik. A minimumhőmérséklet általában mínusz 3 és plusz 3, a maximumhőmérséklet 13 és 17 fok között valószínű.


Vasárnap is túlnyomóan derült, száraz idő lesz, az ország szinte teljes területén sütni fog a nap. A leghidegebb órákban mínusz 3 és plusz 4 fok között, napközben plusz 14 és 17 fok között alakul a hőmérséklet. Az előrejelzés szerint a jövő hét második felében tovább folytatódik a melegedés. Többnyire kellemes, napsütéses időnk lesz, a hőmérő higanyszála pedig elérheti a 20 fokot is.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!