5 ok, hogy miért együnk görögdinnyét - részletek!

Európai szinten is jelentős a magyar dinnyetermelés, az Európai Unióban Spanyol-, Görög- és Olaszország után Magyarországon terem a negyedik legtöbb dinnye. Az idei év szélsőséges időjárása a dinnyetermelőket is érintette, ennek ellenére kiváló minőségben és megfelelő mennyiségben terem a magyar dinnye - jegyezte meg az államtitkár. A közel kétezer hazai termelő nemcsak a magyar, hanem külföldi fogyasztókat is ellátja kiváló minőségű termékével.

Szeptember végéig tart idén a dinnyeszezon. Fotó: 123rf

Népszerűsítik a magyar dinnyét

Az öt magyar dinnyetermesztő körzet termelőinek megélhetése a dinnye fogyasztásától függ, ezért az Agrárminisztérium is komoly energiát fordít arra, hogy a magyar dinnye hírnevét erősítse. Az augusztus 20-án indult, kóstolással összekötött népszerűsítő kampány jelenleg három helyszínen zajlik, és a tervek szerint tíz-tizenöt város termelői piacán népszerűsítik hasonlóképpen a gyümölcs fogyasztását - mondta Ondré Péter, az Agrármarketing Centrum (AMC) ügyvezetője. A magyar dinnye ellenőrzött és biztonságos úton kerül a kiskereskedelembe, ráadásul a hazai fogyasztás ökológiai lábnyoma is kisebb az import gyümölcsénél.


Ezért egészséges a dinnye

Az egészségügyi világszervezet (WHO) ajánlása szerint fejenként napi 400 gramm gyümölcsöt kellene fogyasztani, Magyarországon azonban az átlagos fogyasztás 250 gramm. Ezért is fontos a gyümölcsfogyasztásra felhívni a figyelmet. A dinnye melegben kiváló gyümölcs, tartalmaz A-, B-, C- és E-vitamint, valamint foszfort. Magas víztartalma miatt pedig remekül hidratál.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!