A Semmelweis Egyetem nevével visszaélve reklámoznak egy olyan szert, mely a prosztatagyulladás, illetve a prosztata-megnagyobbodás szinte teljes gyógyulását ígéri - hívta fel a figyelmet közleményében az egyetem. Mint írták, az online felületen elérhető cikk hamisan azt állítja, hogy a készítményt az egyetem Urológiai Klinikáján fejlesztették ki, illetve azt sugallja, mintha megvásárlásra ajánlanák a terméket. A honlapon arra buzdítják a potenciális vásárlókat, hogy adják meg elérhetőségeiket az Urológiai Klinika hivatalos oldalán, de a gombra kattintva a megtévesztő honlap aloldala ugrik fel, ahol a szert lehet megrendelni.

Megtévesztő honlapra hívja fel a figyelmet a Semmelweis Egyetem. Fotó: iStock

A megtévesztés miatt a Semmelweis Egyetem megteszi a szükséges jogi lépéseket, addig azonban azt javasolják, hogy gyógyhatású készítményeket kizárólag Magyarországon engedélyezett helyről, legális forrásból, orvosi konzultáció után szerezzenek be a fogyasztók. A biztonságos gyógyszervásárláshoz segítséget nyújt az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) honlapján olvasható összefoglaló.

Nem ez az első ilyen eset

Tavaly novemberben a mostanihoz nagyon hasonló átverésre hívta fel a figyelmet az Semmelweis. Akkor szintén az egyetem nevével visszaélve egy olyan szert reklámoztak, amely leírása szerint garantálja a szív- érrendszeri betegségek "teljes mértékű gyógyulását". A honlapon az szerepelt, hogy a készítményt az egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikáján fejlesztették ki, és a leírás is azt sugallta, mintha a klinika Professor emeritusa megvásárlásra ajánlaná a terméket. A valóságban azonban a klinika semmilyen szerepet nem vállalt a termék kifejlesztésében vagy forgalmazásában.ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!