Mi minden befolyásolja a hőérzetünket? Részletek itt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint ma erősen felhős vagy borult lesz az ég, a felhőzet a nap második felétől lehet már némiképp szakadozottabb. Elsősorban a déli és keleti megyékben várható eleinte még több helyen eső, míg az ország más tájain már csak futó zápor, esetleg hózápor fordulhat elő. Az északnyugatira forduló szelet elsősorban a Kisalföldön és a Bakonyban viharos széllökések kísérhetik. A hőmérséklet csúcsértéke plusz 4 és 9 Celsius-fok között alakul.

Szeles, felhős, szórványosan csapadékos idővel indul a hét (fotó: iStock)

Estére plusz 1-6 fok közé hűl le a levegő, és bár a legtöbb helyen csökken a felhőzet, keleten ugyanakkor maradhatnak tartósan felhős tájak, illetve reggel az Észak-Dunántúlon is ismét befelhősödik az ég. Keleten helyenként kisebb eső, havas eső előfordulhat. A Dunántúlon és az ország középső területein erős, helyenként viharos lökések kísérhetik az északnyugati szelet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 2 és plusz 3 fok között várható.


Kedden felhőátvonulásokra számíthatunk több-kevesebb napsütéssel, szórványosan záporral, hózáporral, valamint sokfelé viharos északnyugati széllel. A legmagasabb nappali hőmérséklet plusz 2-7 fok között valószínű. Hasonlóan alakul az idő szerdán is, bár csapadék ekkor már kisebb az esély. Csütörtökön is csak elszórtan fordulhat majd elő csapadék: keleten inkább hó, havas eső, másutt inkább havas eső, eső. A hőmérő higanyszála szerdán legfeljebb 6 fokig, csütörtökön 8 fokig emelkedhet nap közben.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!