Hétfőn általában fátyolfelhős idő várható szűrt napsütéssel, de helyenként alacsony szintű felhőzet is megjelenhet az égen, viszont estétől fokozatosan megvastagszik a felhőtakaró - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzésében, ami szerint hétfőn napközben még nem valószínű csapadék, ám ez a nap folyamán változni fog.

Mint írják, a déli, délnyugati szél a Dunántúl déli felén időnként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 18 fok között valószínű északkeleten az alacsonyabb, délnyugaton a magasabb értékekkel. Késő estére 3, 11 fokra hűl le a levegő.

Futó záporok válthatják a szikrázó napsütést. Fotó: Getty Images

Éjjel se hűl 2 fok alá

Északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, de a Dél-Alföldön reggelig vékony marad a felhőtakaró. Az éjszaka második felében az északi országrészben szórványosan várható eső, zápor. A délnyugati szél a keleti megyék kivételével mindenhol nyugatira, északnyugatira fordul, és a Dunántúlon megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2, 9 fok között alakul.


Érdemes esernyőt vinni

Kedd reggelig erősen felhős lesz az ég, majd a délnyugati vidékek kivételével a legtöbb helyen felszakadozik, csökken a felhőzet, és hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Főként északon elszórtan lehet kisebb eső, zápor. Az északnyugati szél nagy területen megerősödik, az Észak-Dunántúlon néhol viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között valószínű.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!