A 40 éves nő április közepétől kezdve köhögött és fulladt. A háziorvosa a tünetei miatt koronavírus-gyorstesztet rendelt neki, ami negatív lett. Ám a panaszai nem múltak, sőt a fulladás rosszabbodott, szúrni kezdett a mellkasa. Miután pedig egy röntgenfelvétel árnyékot mutatott ki az egyik tüdején, beutalták a Korányi kórház COVID-részlegére, hogy ott a megbízhatóbb PCR-tesztet is elvégezhessék rajta, és kiderüljön végre, fertőzött-e vagy sem. Már akkor tudta, hogy ez legalább 4 napos bent tartózkodást jelent, hiszen ezt a tesztet kétszer is elvégzik a pácienseken a legbiztosabb eredmény érdekében.

Az összes súlyos beteget Budapesten kezelik

Korábbi cikkünkben beszámoltunk róla, hogy fontos módosítás lépett életbe péntektől a koronavírusos betegek kezelésével kapcsolatban. Eszerint május 8-ától minden súlyos állapotban lévő fertőzöttet Budapestre kell szállítani, az erre kijelölt 2 intézmény valamelyikébe. Egyikük éppen a Korányi kórház.

Május 8-án pénteken érkezett meg a kórházba, ahol egy úgynevezett izolációs szobába került. Ez azt jelenti, hogy nem hagyhatja el a helyiséget, amíg ki nem derül, hogy COVID-beteg vagy sem. Ebben a szobában egy fali mosdókagyló volt, a lakótértól elválasztott, rendes WC pedig egyáltalán nem, csupán egy útivécé. "Az emberi méltóság megtiprásának érzem, hogy egy mini pottyantós WC van behelyezve a szobába. Azt nem viszik, az ott van. Az egész szaga átjárja a szobát. Tegnap óta senki nem jött fertőtleníteni" - számolt be élményeiről a 444.hu-nak és bizonyítékul felvételeket is küldött.

Védőfelszerelést viselő ápoló egy (másik) beteg ruháit viszi egy zsákban az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet COVID-osztályán. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A nő fürdeni csak úgy tudott, hogy a kukából kiszedte a szemeteszsákot, kifertőtlenítette azt, majd odahúzta a mosdóhoz, beleállt és a csapból locsolta magára a vizet - a hideg vizet, merthogy csak az folyt. A vízzel ellentétben viszont a levegő elviselhetetlenül meleg volt, ugyanis állítólag teljes gőzzel ment a fűtés. Elmesélte továbbá, hogy péntektől hétfő reggelig senki nem vitte el tőle a szemetet, ami csak tovább rontott a higiéniás körülményeken.


Beszámolóját azzal összegezte, hogy a nővérek legalább mindig kedvesek és segítőkészek voltak vele, de nem érti, hogy ha a börtönökben van mód az alapvető higiénia betartására, akkor egy járványkórházban miért nincs. Mindenesetre a második PCR-tesztje is negatív lett, így valószínűleg már hazamehetett a Korányiból.

Késsel hadonászott egy koronavírusos beteg a Szent László Kórházban - az eset még március elején történt, de most került a nyilvánosság elé. A részleteket az nlc.hu cikkéből tudhatja meg.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!