Hozd rendbe az alvási rutinodat

Ha nem alszol eleget, a bőröd idejekorán elkezdhet ráncosodni és megereszkedni. Ez részben azért történik, mert a szervezeted több kortizolt (stresszhormon) szabadít fel, amely lebontja a bőrödet ruganyossá és simává varázsló kollagént. Alakíts ki egy csendes, megnyugtató lefekvési rituálét, lehetőleg mindig ugyanabban időpontban, és kerüld az alkoholt, a koffeint és az elektronikai eszközök használatát lefekvés előtt.

Képek forrása: Freepik

Végezz napi 30 percnyi erőteljes testmozgást

A rendszeres testmozgás erősíti az izmokat, emeli az energiaszintet és javítja a hangulatot. A mozgás éberen tart, és csökkenti az olyan, korral járó betegségek kockázatát is, mint a szívbetegség, emellett összefüggésbe hozható az elhízás csökkentésével, így megakadályozhatja a laza bőrt eredményező súlyváltozásokat.

Reformáld meg az étkezésedet

Ha a tányérodat piros, citromsárga és narancssárga színű zöldségekkel pakolod meg, amelyek gazdagok karotinoidokban, csökkentheted a ráncokat és támogathatod a kollagéntermelődést. Emellett le kell mondanod a túlzott cukorbevitelről is, helyette fogyassz egészséges zsírokat, sok salátát és zöldséget, valamint kevesebb vörös húst.

Nincs több dohányzás

A dohányosok C-vitamin-szintje általában 15%-kal alacsonyabb a nemdohányzókhoz képest, ami sebgyógyulási problémákhoz vezethet, illetve csökkentheti a szervezet regenerálódási képességét. A dohányzás rossz hatással van a véráramra is, amely az alapvető tápanyagokat, például az oxigént szállítja a bőr felszínére, de lelassítja a szervezet kollagéntermelését, sőt a száj körüli ráncokat is elmélyíti.

Használj retinolt a bőrápolási rutinodban

A retinol egy A-vitamin-származék, ami a népszerű bőröregedés elleni krémek, szérumok egyik legfontosabb alapanyaga. Eredetileg pattanások kezelésére fejlesztették ki, de kiderült, hogy figyelemre méltó bőrjavító tulajdonságokkal rendelkezik. A retinolt alkotó kis molekulák mélyen az epidermisz (a bőr külső rétege) alá, a dermiszbe jutnak, ahol segítenek semlegesíteni a szabad gyököket, ami hozzájárul az elasztin és a kollagén termelésének fokozásához.

Hirdetés
Képek forrása: Freepik

Ha biztosra akarsz menni: Spirit Plasztika!

Jelentősen lassíthatod az öregedési folyamatot botox kezelés segítségével is, amely csökkenti a ráncok jelentkezését, és kifejezetten jól működik a homlok, az orrnyereg, a szemöldök közti haragosránc, illetve a szem körüli szarkalábak eltüntetésénél. Fontos, hogy tapasztalt plasztikai sebész végezze a beavatkozást, mivel szakszerűtlen alkalmazás esetén a botox csökkentheti az arc mimikáját.

A megfelelő plasztikai sebészet kiválasztása nem egyszerű feladat, hiszen fontos, hogy orvosodban és stábjában is 100%-ig megbízz nemcsak szakmailag, hanem emberileg is. Keresd fel a Spirit Plasztikai Sebészetet, ahol Dr. Vancsó Péter és csapata a személyes konzultáció során minden kérdésedre megnyugtató választ ad, hogy a beavatkozás előtt és után is biztonságban érezd magad, és elérd a kívánt céljaidat!

Szponzorált tartalom


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!